Facebook hozzászólás
300

Kenyérlángos

Ez a krumplis kenyérlángos tökéletes ebédre, vacsorára, de kerti partik sztárja is lehet. Minél gazdagabban rakod meg a tetejét, annál finomabb. Szinte bármit rátehetsz, mi szem-szájnak ingere. Sütőben ugyanúgy megsütheted, mint kemencében.

Kenyérlángos, Kép: Fodor Emese
Kép: Fodor Emese

Hozzávalók:
5 dkg élesztő
2,5 dl tej
3-4 darab főtt krumpli
1 csipet cukor
1 kávéskanál só
50 dkg liszt
3-4 gerezd fokhagyma
315 gr tejföl
30 dkg párizsi
ízlés szerint trappista sajt
2 darab lilahagyma

.Elkészítés:

A krumplit megfőzzük, összetörjük. Langyos tejben, pici cukorral megfuttatjuk az élesztőt. A krumplit, lisztet, sót, élesztőt összedolgozzuk, majd duplájára kelesztjük, és a végén kinyújtjuk. Sütőpapírral kibélelt gáztepsibe helyezzük, megkenjük fokhagymás tejföllel. 5 percig sütjük előmelegített sütőben 180 fokon.Kivesszük, és megszórjuk kockára vágott párizsival, lila hagymával, reszelt sajttal, és végül szép pirosra sütjük.

Sonkával, kukoricával töltött hajtovány
Igazi baráti borozáshoz, sörözéshez való recept. Persze langyosan a legfinomabb, de nincs kétségünk a felől, hogy akkor is bombasztikus, amikor már nem meleg.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!