kecskesajt

cékla, egészséges, gyors fogás, kecskesajt, pulyka

Kecskesajtos-céklás pulykaburger

László Márta

Így turbózhatod fel a gyorséttermek olykor unalmas kínálatát! Ráadásul pontosan tudod, hogy mi kerül a szépen előkészített zsemlédbe! Ugye milyen guszta? Kápráztasd el barátaidat! Ez mégiscsak egy kézimunka, nem!? Egy biztos, a pulyka, a cékla és a kecskesajt is nyerő!

Tovább olvasom »
fokhagyma, kecskesajt, olaszos hangulat, pulyka, spenót

Mennyei firenzei pulykamell

László Márta

Ez aztán egy temperamentumos olasz ínyencség! Már érzem is a számban a tejszínt, a kecskesajtot! Ne tétovázz, ezt ki kell próbálnod! Valami tökéletes egy hűvös őszi estéhez, és egy kis összebújáshoz! Válassz hozzá egy pohár finom bort is!

Tovább olvasom »
grill, joghurt, kaporszósz, kecskesajt, specialitás

Grillezett kecskesajt friss salátával

László Márta

Ritka ínyencség a kecskesajt, de csak úgynevezett jó helyről szabad vásárolni. Ez viszonylag könnyű, mert ezt a sajtfélét általában kis manufaktúrákban kézzel készítik. Nemrég Mezőföldön egy olyan szállodában jártam, ahol helyben készítik ezt az imádni való különlegességet! Azt mindenki tudja, hogy a kecske teje sokkal egészségesebb, mint a tehéné. Grillezni csak a már teljesen érett példányokat szabad. 

Tovább olvasom »
bab, burgonya, francia leves, kecskesajt, nyár, répa, zeller

Francia bableves

Bartek Kata

Kihasználva a hűvösebb időt készítettem egy kis levest. Nem különösebben szeretem a babételeket, de időnként, ilyen különleges stílusban nagyon tudok rajongani érte. A csúcs extra még benne a kecskesajtból készített pestó.

Tovább olvasom »
kaliforniai paprika, kecskesajt, krémsajt, mortadella, sült paprika

Sült paprika tekercs krémsajttal

Kandikó Éva

Attól függ, milyen ügyesen tekerjük a sült paprika és mortadella csíkokat, mert ha jól csináljuk, nagyon mutatós előételt készíthetünk belőle. Érdemes a kézügyességünket próbára tenni, imádni fogják a vendégeink ezt a fogást!

Tovább olvasom »