Facebook hozzászólás
2 234

Karaj parmezános bundában

Végtelenül egyszerű, gyors frissensült, amihez csupán egy igencsak finom amerikai káposztasalátát( Coleslaw) készítettem . Bármilyen bundázott vagy sült húsféleséghez igen jó kiegészítő, emellett egészséges és vitaminnal teli.

Karaj parmezános bundában, káposzta salátával, Kép: gasztrosagok.cafeblog.hu
Kép: gasztrosagok.cafeblog.hu

Hozzávalók :
8 szelet sertéskaraj

liszt
2 egész tojás
panírmorzsa
két bő maroknyi reszelt parmezán sajt
zsiradék

A salátához : egy kis fej fehér káposzta, egy kis fej lilakáposzta, egy nagyobb méretű sárgarépa, egy
kis fej lilahagyma, majonéz .

Elkészítés:Az amerikai káposztasalátát készítettem el először, hogy legyen ideje a hűtőben kissé összeérni az ízeknek. A káposztákat és a répát legyalultam, enyhén áthintettem sóval. Belereszeltem nagy lyukú reszelőn a lilahagymát, átforgattam. A majonézt kikevertem, és a salátához adtam. Amíg a hús elkészült, hűtőben pihentettem.

A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk . A panírmorzsába belekeverjük a reszelt parmezánt. A karajokat bepanírozzuk ( liszt-felvert tojások- parmezános panírmorzsa) majd bő zsiradékban puhára, aranyszínűre sütjük. A kellemes ízű, kissé roppanós, aranyló bunda és a káposztasaláta krémes együttese jó párost alkottak. Lívia többi gasztrosága itt található.

Rántott hús torta, Kép: Salamon Csilla
Kép: Salamon Csilla

 

 

Ahogy mondani szokták, itt-ott még a kerítés is kolbászból van. Csillánál a torta pedig rántott húsból készül. A recept hagyományos, ám a tálalási mód igen ötletes. Nézd meg, hogyan készül, kattints a képre!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!