Facebook hozzászólás
1 466

Iráni krumplisaláta, ahogy én szeretem

Jól esik egy kis melegség és egy kis frissesség ilyen kezdődgető tavasz idején. Bebújni egy ilyen tál salátával egy fotelba, majd magunkhoz szólítani egy jó könyvet és egy pohár száraz fehérbort − na, ez a teljes a nyugalom! Hogy ez a recept mitől iráni, sajnos nem tudom, a barátnőm sem tudta, akitől a receptet kaptam, de nagyon finom!    

Két krumpli, Kép pixabay
Kép pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

Héjában a krumplit enyhén sós vízben megfőzzük. „Kabátját levesszük”, majd négybe vágva hagyjuk kihűlni. Ezalatt a zöldborsó a sós vízben pont megfő, vizét leöntjük, és ezt is hagyjuk kihűlni. A krumplit és a zöldborsót összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az ecetet, az olajat, az apróra vágott hagymát, a tárkonyt, majd a lereszelt répát. Ügyesen tálra halmozzuk, a négybe vágott keménytojásokkal és a majonézzel díszítjük! Önmagában is fantasztikus! Jó étvágyat!

Fűszeres spanyol húsgombócok
A spanyolok egyik legrégebbi, és egyben kedvenc étele eredendően arab, és a mórok közvetítésével érkezett Ibériába. Ha arra jársz, albóndigas néven keresd az étlapon! Jómagam Barcelónában találkoztam vele, ahol nem lehetett nem tobzódni a pompás ízekben! Kínálj hozzá egy kis vörösbort, de akad, aki inkább a sörre esküszik! Próbáld ki mindkettőt!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!