hitel

fogyasztóbarát, hitel, ingatln, lakásvásárlás

Októberben jöhet az új lakáshiteldömping

László Márta

Álmosabb volt a lakáspiac nyáron az év korábbi szakaszához képest, de az iskolakezdés után újból felélénkült a piac. A július 1-jétől forgalmazható minősített fogyasztóbarát lakáshitelek iránt egyelőre csak érdeklődnek az emberek, igaz, a legtöbb banknál még ki sem jött a konstrukció – foglalta össze a GDN Ingatlanhálózat Hitelközpontjának vezetője.

Tovább olvasom »
ár, hitel, ingatlanpiac, kompromisszum, lakásvásárlás, örökösödés, telek

Hét tyúk és egy kakas egymillióért ! Ez milyen buli!?

PP-Eletforma

Kuriózum a jó áron kifogott ingatlan az elmúlt évek lakáspiaci árnövekedése közepette. Pedig jól beazonosíthatók a tényezők, amelyek révén komoly mértékű, akár a vételár negyedére-ötödére rúgó árengedményt lehet elérni. Cserébe azonban általában meg kell kötni egy kompromisszumot: bérlőt, perterhet, szolgalmi jogot, vagy éppen esztétikai hibát. Érdemes figyelni, mert néha csak egy apróságon múlik az adásvétel – például egy szem előtt lévő repedésen, vagy éppen a szomszéd hét tyúkján!

Tovább olvasom »
energia, fűtés, hitel, otthon, rezsicsökkentés, számla, takarékosság, termosztát

Így fűtünk mi…

PP-Eletforma

A háztartások majdnem fele nem teszi meg a megfelelő lépéseket az energiacsökkentés érdekében – derült ki a Honeywell Az Otthonok fűtése – tapasztalatok és szokások című kutatásából. A háztartások negyedének hitelt kell felvennie, hogy kifizesse a fűtésszámláját, és majd felük nem használ termosztátot a megfelelő hőmérséklet fenntartására. Az, hogy nem használunk modern fűtésszabályozási eszközöket, hozzájárul a magas fűtésszámlákhoz.

Tovább olvasom »
hitel, ingatlanpiac, iroda, költözés, okosotthon, társasház

Erre érdemes figyelni idén az ingatlanpiacon!

László Márta

2016 még csak a bemelegítés volt ahhoz képest, ami idén és jövőre vár ránk az ingatlanpiacon. A fellendülés elsősorban a forgalom tekintetében folytatódik. Az OTP Ingatlanpont szakértője pontokba szedte, milyen tényezők mozgatják a 2017-es ingatlanpiacot. Valkó Dávid szerint többek között olyan fogalmakkal írható le az idei év, mint az okosotthon, a társasházi reneszánsz, a munkahely-motivált költözés, vagy a hitelből vásárlás.

Tovább olvasom »
bank, hitel, hitelfelvétel, lakáshitel

Drágább lesz a lakáshitel – elmondjuk, miért!

PP-Eletforma

Új banktörvényről tárgyal a magyar országgyűlés. A fair bankokról szóló javaslat egyik sarokpontja lesz, hogy a hitelek kamata legalább 3 éven át változatlan lenne. Ezzel ugyan nő a hitelfelvevők biztonsága, de a legolcsóbb hitelek kikerülnek a bankok kínálatából.  Elmondjuk, miért!

Tovább olvasom »