hagyma

csőben sült, cukkini, hagyma, paprika, paradicsom, sajt, zöldség

Csőben sült vegyes zöldség

Kandikó Éva

A sült zöldségekben az a legjobb, hogy annyiféle módon lehet variálni, ahányféle zöldség létezik. A tavasz közeledtével lehet kevesebb téli gyökérzöldséget és több újonnan megjelenőt használni hozzá.

Tovább olvasom »
egészséges, galuska, gomba, hagyma, nokedli, paprikás, tejföl, zabliszt

Gombapaprikás zabnokedlivel

Bartek Kata

Mostanában, hogy módosítottam az étkezésemen, kiesett a pixisből egy időre a nokedli. Kis kihagyás után viszont óriási volt az öröm, amikor az alternatív zablisztből készített változatot finomnak találtam. Tényleg, a színén kívül nem sok mindenben különbözik az általánostól

Tovább olvasom »
bacon, hagyma, kukorica, sonka

Kukoricás, sonkás leves

Kandikó Éva

Az angoloknak van egy ételük, a chowder (ejtsd: csóder), ami egy igen tartalmas, sűrű leves, a mi fogalmaink szerint már-már főzelék. Most sonkával és kukoricával próbáljuk ki ezt a laktató fogást.

Tovább olvasom »
gulyás, hagyma, marhahús, paprika

Gulyás, ahogy mi szeretjük

Kandikó Éva

Ha lehetőségünk van, főzzünk szabadtűzön, bográcsban gulyást, utánozhatatlan íze lesz a levesünknek. De akinek nincs rá lehetősége, az se mondjon le a gulyásleves örömeiről, mert természetesen tűzhelyen is elkészíthető.

Tovább olvasom »
galuska, hagyma, nokedli, sajt, sajtos

Sajtos nokedli

Kandikó Éva

Az alpesi hütték megunhatatlan sztárja a sajtos spatzle, az én változatom másfajta sajtos galuska. Érdemes kipróbálni, mert viszonylag olcsó étel, hétköznapi vacsorának szuper lesz!

Tovább olvasom »
bulgur, csicseriborsó, fasírt, hagyma, vagdalt

Csicseriborsó vagdalt

Kandikó Éva

A hüvelyesek közül a babfélék fogyasztása igencsak elterjedt hazánkban, ám a szintén ehhez a családhoz tartozó csicseriborsóról ugyanez már nem mondható el. Pedig roppant egészséges, és még olcsó alapanyag is.

Tovább olvasom »
hagyma, krémleves, lilakáposzta, tejszín

Lilakáposzta krémleves

Hajós Ágnes

Az utolsó dolgok egyike lenne, ami eszembe jutna, hogy lilakáposztából krémlevest készítsek. Viszont semmi olyan hozzávaló nincs ebben a levesben, ami amellett szólna, hogy ne próbáljuk ki ezt a merőben szokatlan ételt.

Tovább olvasom »
fehérbor, francia, hagyma, hagymaleves, vöröshagyma

Francia hagymaleves

Kandikó Éva

Aki gyors levesre számít, vagy kevés ideje van, ne ezt a levest főzze meg, mert ezt kavargatni kell, dédelgetni kell, hogy olyan legyen a végeredmény, amiért megéri a lábas fölött ácsorgás.

Tovább olvasom »
bacon, hagyma, krumpli, szalonna

Nagyszerű köret: szalonnás krumpli

Kandikó Éva

A legjobb dolgok végtelenül egyszerűek, pont úgy, mint ez a köret is. Mégis akkora cuppogás volt, amíg ettük, hogy öröm volt hallgatni. A vasárnapi ebéd fasírt lett, de láttam a családon, hogy nem feltétlenül szeretnének petrezselymes krumplit enni hozzá. De mivel abban mindannyian egyetértünk, hogy a krumplinál jobb étel nincs a földön, arra gondoltam, kicsit megtekerem én ezt a krumpli dolgot…

Tovább olvasom »
hagyma, Kréta, mediterrán, padlizsán, recept

Krétai padlizsánsalátám

László Márta

Kréta nem Görögország, az Kréta – mondták a krétaiak félig komolyan, félig viccesen. Bárhogy is legyen, a konyhájuk bámulatos! Ott nincs, aki ne kapna kedvére való falatokat. Ezúttal egy különlegességet ajánlok figyelmetekbe! Tényleg remek! 

Tovább olvasom »
filmtörténelem, hagyma, marha, rostélyos, ünnepi menü

Házi hagymás rostélyos Márti konyhájában

László Márta

Hagymát eszem hagymával…! Emlékeztek Scneider Mátyás fuvarozó küzdelmére Schneiderné őnagyságával és nem utolsó sorban Hyppollittal, a lakájjal? A második magyar hangosfilm sikere ma is töretlen. Vicces, hogy a mozi forgatására egy német cég bérelte a stúdiót és a felszerelést. A szerződésben benne volt, hogy amint felvette a német stáb a napi anyagot, magyar színészekkel magyarul is leforgatják ugyanazt. Annyira nem bíztak a sikerben, hogy még a lámpákat sem állították át az alkotók. A német variáció hetek alatt megbukott. Nálunk még ma is fogalom Kabos, Csortos, Haraszti Mici, a hagyma és még sokan mások!… 

Tovább olvasom »
csili, hagyma, királyrák, közös alkotás, szeretet, wok

Csilis rákok gyorsan – Zsófiék konyhájából

László Márta

Fantasztikus dolog együtt főzni a pároddal! Minden kreativitásodat kiélheted! És persze az összecsiszolódáshoz is nagyon jól jön – még évekkel később is! A Piac&Profit pénzügyi és és titkárságvezetője illetve párja rendíthetetlenül készítik nekünk a jobbnál jobb recepteket! Mint kiderült, ezek bizony szeretetből készülnek! Hiszem, hogy hatásos! Dobd be magad te is a párkapcsolatodba! Megéri!   

Tovább olvasom »
császárszalonna, hagyma, kelesztés, kenyérlángos, sütő

Kenyérlángos, avagy a magyar pizza

László Márta

Gyerekkoromban falun, egyenesen a kemencéből érkezett a tányéromba! Az asszonyok a heti kenyérsütés alkalmával készítették a maradék tésztából. Ma otthon is tudunk ilyen remek ebédet vagy vacsorát készíteni. Ez páratlan finomság új, profi szakács szomszédom alkotása! (Lám-lám, mire jó egy lakógyűlés!)   

Tovább olvasom »
böjt, egészség, hagyma, leves, szójaszósz, üvegtészta

Mesés hagymaleves – megbolondítva

László Márta
Tél végén már nagyon vágyunk a friss, zöld ízekre, és a hűvösebb napokon a meleg is nagyon jól esik!  Ezt a levest még az is szeretni fogja, aki nem kedveli a főtt hagyma íztét. Böjt idején különösen hasznos, hisz hús nélkül készül, és megfázáskor is igen jól jön gyógyító hatása miatt! Az egészséges élet dunántúli hírnöke, Csákvári Zsuzsanna receptje következik!
Tovább olvasom »
hagyma, házibuli, kolbész, sajt, szalonna, töltelék, zsemle

Zsemlekosár P&P módra

László Márta

Egymást felülmúlva halmoznak el kollégáim, a Piac és Profit munkatársai vagány receptjeikkel! Most legfiatalabb munkatársunk, a konferencia asszisztens, Kemény Nikolett lendületes menüjébe engedek bepillantást! Ez a fogás egy jó kis házibuliban is megállja a helyét! Mint minden hasonló receptnél, itt is szabadon lehet kísérletezni! Próbálkozz, ezt tényleg nem lehet elrontani! 

Tovább olvasom »
egytálétel, hagyma, zöldséges

Újhagymás-gombás karfiol kis kurkumával

PP-Eletforma

Itt a hagymák szezonja, így az újhagymáé is, ami tele van B1-, B2- és C-vitaminnal meg rengeteg ásványi anyaggal. Nagyon hatásosan előzi meg az érelmeszesedést, és segíti az emésztést is. Igazán friss és nem hagyományos ételt készítettünk vele!

 

Tovább olvasom »
hagyma, hús, marha rostélyos

Tepsis rostélyossal hódíthatsz ma

PP-Eletforma

Azt senki se kérdezze, hogy miért tepsis a neve, amikor nem is abban készült. A lényeg, hogy nagyon finom, és igazi különleges fogása egy szerelmes vacsorának. Garantált a siker, bárki is lesz a szakács. Fogást nem tudnak majd találni rajta. Vagy inkább mégis?

Tovább olvasom »
francia hagymaleves, hagyma, leves

Egyszerű hagymaleves

Práger Kitti

Az autentikus francia receptet egy párizs mellett élő barátnőmtől tanultam. Ez a – ahogy ő fogalmazott – parasztos verziója a hagymalevesnek. Kevés hozzávalóból, olcsón és gyorsan elkészíthető étel.

Tovább olvasom »
hagyma, leves, receptverseny

Hagymaleves

PP-Eletforma

A franciáknál szokás, hogy az ifjú pár a nászéjszakát követően hagymalevest eszik. Úgy tartják, hogy pótolja az elhasznált energiát. Ebben ugyan nem vagyunk biztosak, de hogy nagyon finom étel abban igen.

Tovább olvasom »
hagyma, recept, receptverseny

Talán nem árt egy kis hagymaismeret!

PP-Eletforma

Hagymás finomságok receptjét várjuk, amit Hippolytnak nem, de a Schneider úrhoz hasonló hagymaimádóknak bátran ajánlhatunk. A héten azért is hagymát eszünk – hagymával! Tehát ezen a héten hagymás recepteket várunk a [email protected] címre!

Tovább olvasom »
hagyma, hagymatorta, receptek, torta, zöldség

Hagymatorta, a tápláló, laktató egytál étel

PP-Eletforma

Bár mindenki már a friss, primőr zöldségekre vágyik, azok vitaminértéke még nem vetekszik a hagymáéval. A hagyma a téli időszakban is megőrzi gazdag ásványianyag, és vitamintartalmát, így az egyik legfontosabb vírus és baktériumölő. A hagymatorta Elszász tipikus étele, viszonylag gyorsan elkészíthető, tápláló, laktató egytál étel.

Tovább olvasom »