gyomorégés

fül-orr-gégészet, gasztroenterológus, gyomorégés, orrcsepp, orrdugulás, reflux

Hoppá! A reflux is okozhat orrdugulást?

PP-Eletforma

Az elhúzódó és nehezen kezelhető, a felnőtt lakosság 15 százalékát érintő krónikus orrmelléküreg-gyulladás kialakulásában szerepet játszhat a mára népbetegséggé lett gyomorégés, a reflux is. Az orrdugulás kezeléséhez ilyen esetben a kiváltó okot, a gyomorsav nyelőcső felé visszaáramlását  kell megszüntetni.

Tovább olvasom »
fáradtság, fertőzés, gombócérzés, gyomorégés, reflux

Fáradtság és gombócok

László Márta

Népbetegség a reflux, sokan küzdenek a gyomorégés, gyomorfájás tüneteivel. A betegségnek létezik azonban egy másik formája is. Csendes reflux esetében nem jelentkeznek a jellegzetes panaszok, gombócérzés, gyakori fertőzések és kialvatlanság figyelmeztethet rá.

Tovább olvasom »
dohányzás, gyomorégés, gyomorfekély, reflux

5 tanács a gyomorégés kezeléséhez

PP-Eletforma

Sokan szenvednek a refluxtól, melynek egyik leggyakoribb tünete a gyomorégés, amit rossz szájíz, gombócérzés a torokban és kellemetlen szájszag is kísér. Az égő érzés a mellkas középvonalában jelentkezik, a gyomorszájtól egészen a torokig tarthat. Mit tehetünk ellene?

Tovább olvasom »
egészség, egészséges táplálkozás, gyomorégés

Kíméld a gyomrod! Így!

PP-Eletforma

A gyomorbántalmak, gyomorfájdalmak megkeseríthetik mindennapjainkat, nyűgössé, beteggé vagy akár letargiássá is tehetnek bennünket. Ha odafigyelünk a táplálkozásunkra, elkerülhetjük a gyomorbántalmakat.

Tovább olvasom »
gyomorégés, reflux, szájszag

Az álarcos fojtogató

PP-Eletforma

A gyomorégés hátterében meglehetősen sok ok állhat, a rossz étkezési szokásoktól a stresszig változatos a skála. Dr. Mármarosi István gasztroenterológus főorvos egy olyan betegségről beszélt, amely feltétlenül gyomorégéshez vezet: a refluxról.

Tovább olvasom »
fekély, gyomor, gyomorégés, reflux, tünet

Fáj a gyomra? Orvoshoz, ha a ezeket a tüneteket észleli:

PP-Eletforma

Nehézlégzés, mellkasi szorítás, égő érzés a has felső részén. A felsorolt tünetek könnyen összetéveszthetők a szívinfarktus jeleivel, sok esetben mégsem kardiológiai betegség áll a panaszok hátterében. A GERD, vagy közismertebb nevén reflux a gyomor betegsége. Rossz táplálkozási szokások, dohányzás, vagy túlzott mértékű stressz is vezethet a tünetek megjelenéséhez. 

Tovább olvasom »