grill

grill, nyárs, rablóhús, saslik

Saslik, nemcsak nyárson

Kandikó Éva

Saslikot vagy rablóhúst nemcsak nyáron, nyárson készíthetünk, hanem a lakásban is, jól felforrósított rácsos aljú grill serpenyőben is. A lényeg, hogy a húst alaposan bepácoljuk, és hogy magas hőmérsékleten süssük. Ha végeztünk, egy alapos szellőztetés ráfér a konyhára, de a tányéron lévő étel minden macerát megér.

Tovább olvasom »
cukkini, grill, hátszín, nyári étel, padlizsán

Niki grillpartija

László Márta

Továbbra is ontják kollégáim a jobbnál jobb recepteket! Még a kiadó legifjabbja is meglepett egy szenzációs nyári recepttel! Csak annyit mondok: amiben ennyi zöldség van, az csak csodálatos lehet! Fogadjátok nagy szeretettel konferencia asszisztensünk, Kemény Nikolett receptjét! Nagyon büszkék vagyunk rá!

Tovább olvasom »
alufólia, gasztronómia, grill, köret, sárgarépa, vega

Rém egyszerű alufóliás sárgarépa

László Márta

Ezt a receptet akkor találtam ki, amikor már semmilyen ötletem nem volt párt találni egy kellemes sült húshoz. Nem csalódtam magamban! A sárgarépa mindig kéznél van! Bármit is készítesz, ő valahogy mindig ott figyel “bevetésre készen”! Ízletes, sok benn a vitamin, és persze karcsúsító!  

Tovább olvasom »
bélszín, gasztronómia, grill

Grillezett bélszínszeletek

PP-Eletforma

Ha valaki szereti a húst, annak a marhabélszín még akkor is finom, ha csak simán megsütjük. De még a legfinomabb étkeket is lehet még finomabbá tenni. Ez a pác pedig még annál is finomabbá varázsolja…

Tovább olvasom »
gasztronómia, grill, húsétel

Csevapcsicsi – kicsit másképpen

PP-Eletforma

Itt a grillszezon,  nincs is jobb, mint a szabadtéri sütögetés! Igaz, legtöbben a hipermarketekben előkészített húskészítményekkel oldják meg, hogy mi kerüljön a rácsra, mi azonban egy egészségesebb és finomabb verziót kínálunk. Ez a csevapcsicsi kicsit más, mint az eredeti délszláv változat, de ugyanolyan finom!

Tovább olvasom »
bárány, grill, recept

Isteni grillezett bárányborda

PP-Eletforma

A bárányételeket nem mindenki kedveli jellegzetes illatuk miatt. Mások meg épp ezért szeretik a bárányhúst, meg persze különleges zamatáért is. Mindenesetre érdemes időnként újrapróbálkozni, félretéve az előítéleteket. Ez a recept nagy öröm a bárányhús kedvelőinek, az idegenkedőknek pedig nagy segítség a barátkozáshoz!

Tovább olvasom »
grill, receptek, receptverseny

Elindult az első hazai pácrecept verseny

PP-Eletforma

Hűtött italok, zamatos, sült húsok, friss zöldségek, ínycsiklandó szószok! A nyár nem múlhat el grillezés nélkül, ami nemcsak egy finom étkezés, hanem vidám időtöltés is egyben. Bár a szabadtéri sütögetés szerelmesei szerint az sem mindegy, hogy fán, faszénen vagy nyílt gázlángon pirítjuk a finom falatokat, abban mindenki egyet ért, hogy a húsok és zöldségek ízét az előzetes pácolás adja. A pác fontosságára irányítja rá a figyelmet az első hazai páclé receptverseny is. 

Tovább olvasom »
grill, grillezés, ősz, recept

Ősz az igazi grillszezon!-A Házi Séf 17 kitűnő receptje!

Sokan azt tartják, a nyár az igazi grillszezon. Pedig a grillezéshez egyáltalán nem hiányzik a kánikula, sokkal kellemesebb parázson sütögetni, ha a nyár heve már alábbhagyott, hisz elég hőt sugároz az izzó faszén. Persze az jó, ha nem túl hűvös az idő, meg nem esik az eső – mert hát végül is szabadtéri programról lenne szó –, de csapadékmentességet a nyári hónapok sem garantálnak. Így hát egy grillpartihoz nagyon is alkalmasak a szép őszi napok, amikor még a parázsra való zöldségek beszerzése sem jelent gondot. Egy-két jó recept, és a sütögetés nemcsak jó időtöltéssé, hanem gasztronómiai élménnyé is válhat. A Konyha & Fürdő ehhez kíván most néhány ötlettel hozzájárulni.

Tovább olvasom »
grill, grill húsok, grill mártások, zöldség

Grillezett zöldségbatyu

Nem csak húst, zöldséget is kiválóan készíthetünk grillen. Ezzel kedvezhetünk vegetáriánus vendégeinknek, de kiváló köret, vagy éppen változatosság a húsevőknek.

Tovább olvasom »
grill, grill húsok, grillezés

A legfinomabb grillmártások receptjei

A legfinomabb grillezett húst vagy zöldséget is még különlegesebbé tehetjük valamilyen könnyű mártással. A friss joghurtos-mentás mellett akár paradicsomból, vagy rokfort sajtból is készülhet ilyen.

Tovább olvasom »
főzés, grill, konyha, otthon, receptek, sütés

Ha nem süt nap, akkor süssünk valamit

PP-Eletforma

Boldogan használjuk a civilizáció konyhai vívmányait, de nem szívesen mondanánk le azokról a különleges ízekről, amelyek csakis a szabad tűzön, izzó parázson sütés ősi időkből származó módszerével érhetők el. S persze arról az utánozhatatlan hangulatról sem, amelyet egy-egy ilyen alkalom teremt.

Tovább olvasom »