grill

Dosso Gabi, grill, Harsányi Levente, ízesítés, nyár, pác, pulyka

Harsányi Levente tudja, mitől döglik a grillezett pulyka

László Márta

A grillezés az egyik legkedveltebb elfoglaltság a nyáresteken, amikor a főzés végre kiléphet a konyhából. Nem csoda, hiszen a finom falatok mellett sokszor nagy társaság és kellemes életérzés is kapcsolódik hozzá. A pulykahús az idei sláger a grillezéskor. Azt azonban kevesen tudják, miként kell elkészíteni, hogy mennyei legyen a végeredmény. Harsányi Levente tévés-rádiós műsorvezető saját bevallása szerint vérprofi a grillrács mellett.  

Tovább olvasom »
grill, hal, zöldség

Halfilé, sült zöldségágyon

Somogyi Zoltán Max

Évek óta halljuk, hogy kevés halat eszünk. Ennek az egyik oka az, hogy viszonylag nehéz friss halat beszerezni. Szerencsére, a nagyobb kereskedelmi láncok már dolgoznak a megoldáson. A hal maga is megosztó, hát még a fajtája, vagy éppen a származási helye. Azt gondolom, hogy kompromisszumot kell kötnünk. El kell fogadni, hogy inkább egy magyar afrikai vagy szürkeharcsa, esetleg kecsege, balin kerüljön a tányérunkra, mint egy ki tudja, hol és milyen módon „előállított” pangasius vagy tilápia filé. A lényeg, hogy találjuk meg a nekünk tetsző, ellenőrizhető származású, friss halat, és készítsük el.

Tovább olvasom »
barbeque, BBQ, grill, hétvége, oldalas

BBQ oldalas

Kandikó Éva

Azt megfigyelték már, hogy a grillsütők mellett inkább a férfiak serénykednek? Grillezni jó, mert társasági esemény, erősíti a baráti kapcsolatokat, ráadásul isteni dolgokat lehet közben enni.

Tovább olvasom »
csirke, csirkecomb, grill, nyár, pác

Grillezett csirkecomb

Kandikó Judit

Grillezni jó, grillezni egyszerű, és grillezni muszáj is, hiszen nincs ennél jobb közös program a barátokkal, a családdal. Grillezésben a férfiak gyakran jeleskednek, így a nőknek csak az előkészítés, a tálalás, a mosogatás és a rendrakás jut, hát nem csábító?

Tovább olvasom »
grill, saslik

Saslik

Hegyvári Zoltán

Négy perc alatt megnézhetitek, hogyan készíti Zoltán a saslikot, a leírás alapján pedig saját magatok is elkészíthetitek azt. Csirkéből, sertésből, pulykából is remek.

Tovább olvasom »
gomolya, grill, grill sajt, kesudió, saláta

Grillezett gomolya salátával

Bartek Kata

Hétköznapi csodavacsinak is bevállalja az ember az alábbi sült sajtot friss salátával, kevés pirított maggal. Ha te is így vagy ezzel, ne habozz tovább, vásárolj be az alábbiak szerint hazafele, aztán lepd meg a családot vele.

Tovább olvasom »
grill, praktikák, szezon, tippek

Nyakig a pácban – avagy a grillezés rejtelmei

Kandikó Éva

Mit csináltok a hétvégén? Gyertek át, sütögetünk valamit a grillen, iszunk hozzá jó hideg fröccsöt, dumálunk egy jót, a gyerekek játszanak. Rendben? Akkor 7-re várunk benneteket! Sok családnál hangzik el ez a beszélgetés mostantól egészen október végéig, ameddig tart a grill szezon.

Tovább olvasom »
bulgur, grill, kebab, mediterrán

Török kebab bulgurral

Bartek Kata

Egy régóta tervezett vágyam teljesült már, ugyanis nagy rajongója vagyok a török konyhának, itthon azonban még nem csináltam. Ezúttal kebabot készítettem, fele bárány, fele borjúhúsból. Azt kell mondanom, hogy bombasiker lett, most ugyan csak ketten ettük, biztos vagyok benne, hogy visszatérek még  a témára, például egy nyári grill partira remek ötlet lesz majd.

Tovább olvasom »
grill, grillezhető, otthoni készítésű, sajt

Grillezhető sajt készítése otthon

bulkshop.hu

Egy ilyen pillanatok alatt grillezhető sajt nagyon jól tud jönni, ha munka után fáradtan hazaesünk. Zöldségekkel, előre megfőzött gabonákkal pillanatok alatt készíthetünk belőle vacsorát, de elkápráztathatjuk vele a vendégeinket is. Frissen, melegen a legjobb.

Tovább olvasom »
grill, nyárs, rablóhús, saslik

Saslik, nemcsak nyárson

Kandikó Éva

Saslikot vagy rablóhúst nemcsak nyáron, nyárson készíthetünk, hanem a lakásban is, jól felforrósított rácsos aljú grill serpenyőben is. A lényeg, hogy a húst alaposan bepácoljuk, és hogy magas hőmérsékleten süssük. Ha végeztünk, egy alapos szellőztetés ráfér a konyhára, de a tányéron lévő étel minden macerát megér.

Tovább olvasom »
cukkini, grill, hátszín, nyári étel, padlizsán

Niki grillpartija

László Márta

Továbbra is ontják kollégáim a jobbnál jobb recepteket! Még a kiadó legifjabbja is meglepett egy szenzációs nyári recepttel! Csak annyit mondok: amiben ennyi zöldség van, az csak csodálatos lehet! Fogadjátok nagy szeretettel konferencia asszisztensünk, Kemény Nikolett receptjét! Nagyon büszkék vagyunk rá!

Tovább olvasom »
alufólia, gasztronómia, grill, köret, sárgarépa, vega

Rém egyszerű alufóliás sárgarépa

László Márta

Ezt a receptet akkor találtam ki, amikor már semmilyen ötletem nem volt párt találni egy kellemes sült húshoz. Nem csalódtam magamban! A sárgarépa mindig kéznél van! Bármit is készítesz, ő valahogy mindig ott figyel “bevetésre készen”! Ízletes, sok benn a vitamin, és persze karcsúsító!  

Tovább olvasom »
bélszín, gasztronómia, grill

Grillezett bélszínszeletek

PP-Eletforma

Ha valaki szereti a húst, annak a marhabélszín még akkor is finom, ha csak simán megsütjük. De még a legfinomabb étkeket is lehet még finomabbá tenni. Ez a pác pedig még annál is finomabbá varázsolja…

Tovább olvasom »
gasztronómia, grill, húsétel

Csevapcsicsi – kicsit másképpen

PP-Eletforma

Itt a grillszezon,  nincs is jobb, mint a szabadtéri sütögetés! Igaz, legtöbben a hipermarketekben előkészített húskészítményekkel oldják meg, hogy mi kerüljön a rácsra, mi azonban egy egészségesebb és finomabb verziót kínálunk. Ez a csevapcsicsi kicsit más, mint az eredeti délszláv változat, de ugyanolyan finom!

Tovább olvasom »
bárány, grill, recept

Isteni grillezett bárányborda

PP-Eletforma

A bárányételeket nem mindenki kedveli jellegzetes illatuk miatt. Mások meg épp ezért szeretik a bárányhúst, meg persze különleges zamatáért is. Mindenesetre érdemes időnként újrapróbálkozni, félretéve az előítéleteket. Ez a recept nagy öröm a bárányhús kedvelőinek, az idegenkedőknek pedig nagy segítség a barátkozáshoz!

Tovább olvasom »
grill, receptek, receptverseny

Elindult az első hazai pácrecept verseny

PP-Eletforma

Hűtött italok, zamatos, sült húsok, friss zöldségek, ínycsiklandó szószok! A nyár nem múlhat el grillezés nélkül, ami nemcsak egy finom étkezés, hanem vidám időtöltés is egyben. Bár a szabadtéri sütögetés szerelmesei szerint az sem mindegy, hogy fán, faszénen vagy nyílt gázlángon pirítjuk a finom falatokat, abban mindenki egyet ért, hogy a húsok és zöldségek ízét az előzetes pácolás adja. A pác fontosságára irányítja rá a figyelmet az első hazai páclé receptverseny is. 

Tovább olvasom »
grill, grillezés, ősz, recept

Ősz az igazi grillszezon!-A Házi Séf 17 kitűnő receptje!

Sokan azt tartják, a nyár az igazi grillszezon. Pedig a grillezéshez egyáltalán nem hiányzik a kánikula, sokkal kellemesebb parázson sütögetni, ha a nyár heve már alábbhagyott, hisz elég hőt sugároz az izzó faszén. Persze az jó, ha nem túl hűvös az idő, meg nem esik az eső – mert hát végül is szabadtéri programról lenne szó –, de csapadékmentességet a nyári hónapok sem garantálnak. Így hát egy grillpartihoz nagyon is alkalmasak a szép őszi napok, amikor még a parázsra való zöldségek beszerzése sem jelent gondot. Egy-két jó recept, és a sütögetés nemcsak jó időtöltéssé, hanem gasztronómiai élménnyé is válhat. A Konyha & Fürdő ehhez kíván most néhány ötlettel hozzájárulni.

Tovább olvasom »
grill, grill húsok, grill mártások, zöldség

Grillezett zöldségbatyu

Nem csak húst, zöldséget is kiválóan készíthetünk grillen. Ezzel kedvezhetünk vegetáriánus vendégeinknek, de kiváló köret, vagy éppen változatosság a húsevőknek.

Tovább olvasom »
grill, grill húsok, grillezés

A legfinomabb grillmártások receptjei

A legfinomabb grillezett húst vagy zöldséget is még különlegesebbé tehetjük valamilyen könnyű mártással. A friss joghurtos-mentás mellett akár paradicsomból, vagy rokfort sajtból is készülhet ilyen.

Tovább olvasom »
főzés, grill, konyha, otthon, receptek, sütés

Ha nem süt nap, akkor süssünk valamit

PP-Eletforma

Boldogan használjuk a civilizáció konyhai vívmányait, de nem szívesen mondanánk le azokról a különleges ízekről, amelyek csakis a szabad tűzön, izzó parázson sütés ősi időkből származó módszerével érhetők el. S persze arról az utánozhatatlan hangulatról sem, amelyet egy-egy ilyen alkalom teremt.

Tovább olvasom »