gombóc

burgonya, gombóc, tojás

Sajtos burgonyagomóc

Kandikó Éva

Ami krumpliból van, az számomra csak jó lehet. Amikor először találkoztam ezzel a recepttel, azonnal beleszerettem, és rekord gyorsasággal ki is próbáltam, no és persze nem csalódtam benne.

Tovább olvasom »
alma, búzadara, dara, édes, gombóc, téli

Almás daragombóc

Kandikó Éva

Szezonja van az almának, úgyhogy bátran ajánlom ezt az olcsó, ízletes, egyben laktató fogást az asztalra. Sok időt nem kell áldozni az elkészítésére sem, a gyerekek pedig egyenesen odáig lesznek érte, ezt garantálom!

Tovább olvasom »
gombóc, krumpli, ősz, szilvás, tészta

Szilvás gombóc, ahogy nagymamám készítette

Kandikó Éva

Nagy kedvenc nálunk. Nagyanyám, a drága, zseniálisan készítette, látom magam előtt, ahogy az ezeréves gyúródeszka fölé hajolva dolgozza a tésztát, majd a keskeny pengéjű, fanyelű késsel szabályos négyzetekre darabolja nyújtás után. Akkor se értettem, és sajnos ma, több évtized elteltével se sikerült rájönnöm a titokra, hogyan volt képes minden tésztát – legyen szó gombócról vagy levestésztáról, esetleg pitéről – olyan mértani pontosságúra nyújtani és vágni, mint ahogy tette.

Tovább olvasom »
fesztivál, gombóc, gyerekek, karácsony, Luca-nap, Nagykarácsony, programk

Luca-nap Nagykarácsonyban

PP-Eletforma

Gombócfesztivál kezdődik 13-án, vasárnap reggel Nagykarácsonyban, a Mikulásháznál, a Falusi Élet Kertjében. A gasztronómiai ínyencségek mellett a Mesezenekar, valamint a Junior Band és a helyi óvodások és iskolások is fellépnek. 

Tovább olvasom »
gombóc, spenót, spenótos recept

Spenótos gombóckák

PP-Eletforma

A spenót nagyon egészséges és szerencsére egyre többen egyre többféleképpen készítik – nem csak főzeléknek. Ez a gombócos verzió akár köret is lehet, de valamilyen finom szósszal és egy kis reszelt sajttal magában is megállja a helyét!

Tovább olvasom »
gombóc, recept, túrógombóc

Túrógombóc! Isteni!

PP-Eletforma

Mit újat lehet mondani a túrógombócról? Mindenkinek megvan a maga receptje, amelyre esküszik. De azért lehet, hogy van még más, legalább olyan jó túrógombóc-recept is… Ez az!

Tovább olvasom »