galuska

galuska, marhalábszár, pörkölt, vörösboros

Vörösboros marhapörkölt

Pammer Lívia

Jó sok hagymával , paradicsommal és paprikával olyan puhára főztem a pörköltet marhalábszárból, hogy szinte szétolvadt a szánkban a hús. Az igazság az, hogy én kenyérrel tunkolva szeretem igazán, de most készítettem mellé egy jó kis galuskát .

Tovább olvasom »
egyszerű, galuska, maradék, rántott leves

Bolyhos galuskaleves

Somogyi Zoltán Max

Mindig tisztelettel adóztam az őseink maradékhasznosító gondolkodásmódjának. Megbecsülve minden maradékot, a száradt végeket, hasznosítottak mindent. Itt egy nagyon jó példa, ahol a szikkadt kenyér újjáéled egy nagyon finom levesben. Szeretném, ha az ilyen levesek teret nyerhetnének a tasakos levesek mellett. Munkában nem sokkal több, de itt tudjuk, mit teszünk bele, és mit eszünk.

Tovább olvasom »
egészséges, galuska, gomba, hagyma, nokedli, paprikás, tejföl, zabliszt

Gombapaprikás zabnokedlivel

Bartek Kata

Mostanában, hogy módosítottam az étkezésemen, kiesett a pixisből egy időre a nokedli. Kis kihagyás után viszont óriási volt az öröm, amikor az alternatív zablisztből készített változatot finomnak találtam. Tényleg, a színén kívül nem sok mindenben különbözik az általánostól

Tovább olvasom »
galuska, gnocchi, olasz, paradicsom, paradicsomos

Paradicsomos gombás gnocchi

Kandikó Éva

Tartalmas, laktató, ízletes és zamatos fogás – hús nélkül. Fehérje tartalma azért van, a tésztában lévő tojás, illetve a mártáshoz használt gomba miatt, és szénhidrátban sem szegénykedik.

Tovább olvasom »
burgonya, galuska, gnocchi, liszt, olasz, parmezán

Óriás gnocchi

Kandikó Éva

Minden népnek megvan a maga burgonyás galuska receptje, bár az olaszok járnak élen a gnocchi készítésben. Észak-Olaszországban nagy kedvenc ez a változat, jóféle vörös borral öblítik le. Ez a recept is bizonyítéka annak, hogy a legegyszerűbb a legjobb.

Tovább olvasom »
galuska, hagyma, nokedli, sajt, sajtos

Sajtos nokedli

Kandikó Éva

Az alpesi hütték megunhatatlan sztárja a sajtos spatzle, az én változatom másfajta sajtos galuska. Érdemes kipróbálni, mert viszonylag olcsó étel, hétköznapi vacsorának szuper lesz!

Tovább olvasom »
galuska, kapor, leves, sajt

Kaporleves, habos galuskával

Krajcsó Judit

A kapor egészséges.Tettük már kovászos uborkához, túrós lepénybe, készítettünk mártást is belőle, de ez a leves felül múlt minden eddigi elképzelésünket. A habos galuska valósággal feldobja, még a látványt is. Muszáj kipróbálnod!

Tovább olvasom »