Facebook hozzászólás
351

Fürjtojásos ropogós

Égzengés ellen is jó a fürjtojás – állítják bennfentesek. Mondjuk, ezt még nem próbáltam, de az biztos, hogy nagyon egészséges!  Sokan egyenesen kúraszerűen használják. Ezt a receptet salátával, párolt rizzsel, kis majonézzel szoktam tálalni. Rendkívül ízletes, különleges! Nem marad el a hatás! 

Fürjtojások, Kép: pixabay
Fürjtojások, Kép: pixabay

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált csirkehús
  • 24 + 6 db fürjtojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 6 dkg finom liszt
  • 2 kk friss, reszelt gyömbér
  • 2 ek apróra vágott metélőhagyma
  • 2 kk dijoni mustár

Elkészítés:

Tíz percig főzzük a 24 fürjtojást. A húst alaposan összkeverjük a mustárral, a hagymával, a gyömbérrel.

TIPP!
Én wokban szoktam készíteni, mert sokkal forróbb az olaj, mint a hagyományos serpenyőben vagy a frituban, és így gyorsabb is!

A tojáskákat megpucoljuk, lisztbe, a húsos masszába, a kissé felvert „+6” tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatjuk. A gombócokat forró olajban hirtelen kisütjük. Gyorsan kell dolgozni, nehogy a tojásokban lebomoljanak a vitaminok! Jó étvágyat!

Krumplisaláta fürjtojással
Miért ezt ajánljuk? A burgonya, bár igazán hétköznapi étek, tele van mindenféle hasznos tápanyaggal, ráadásul képes mindig újdonságként megjelenni az asztalon. Ez a recept is picit eltér a megszokottól.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!