fogas

Badacsony, balaton, bor, fogas, grillezett zöldségek, kéknyelű

Roston fogas párolt zöldségekkel, kéknyelű mártással

László Márta

Nálam a hal mindent visz! És mindig! Ezt a fantasztikus fogást Badacsony oldalában kóstoltam, egy teraszról bámulva közben a világ legszebb tavát. A hozzá kínált bor úgy harmonizált a mártással, a hallalal, a zöldségedkkel, hogy csak ámultam! Ennél finomabb szombat esti vacsit el sem tudok képzelni – még otthon sem! Próbáljátok ki!      

Tovább olvasom »
ételtársítás, fogas, karácsony, sör, ünnep

Párosan szép az ünnep

PP-Eletforma

Káposztától édességig minden ünnepi fogáshoz társítható a sör. A sör-étel párosítás alapjai könnyen elsajátíthatóak. A Sör mi több sörgasztronómusa, Vásárhelyi István ünnepi ajánlót készített, amiből ihletet meríthetünk.

Tovább olvasom »
citrom, fogas, hal, mártás, tengeri hal, vaj

Sült hal citrom mártással

Kandikó Éva

A magyarok sajnos kevés halat esznek, hiába, nem vagyunk tengerparti nemzet sajnos. Ünnepek táján azért megugrik a halfogyasztás, ehhez mutatunk most egy nagyon kellemes receptet. Tengeri halból is nagyon finom, de ha ahhoz nem jutunk hozzá, fogasból is kiváló.

Tovább olvasom »