Facebook hozzászólás
184

Fehérboros báránysült flambírozott szőlővel

Lassan párolt bárány, látványos, konyakkal hirtelen sütött szőlővel tálalva.                

Hozzávalók: 80 deka báránycomb egészben, fűszerek (só, bors, rozmaring, babérlevél, menta), zöldségek (sárgarépa, vöröshagyma, zöldpaprika, zeller, fokhagyma), 5 deka vaj, 2 evőkanál cukor, 4 kisebb fürt szőlő, kevés liszt, víz, fél deci konyak.

Elkészítése: a báránycombot a fűszerekkel ízesítjük, majd zöldségágyon, kis vizet és fehérbort aláöntve, fóliával lefedve 140-150 Celsius-fokon körülbelül három órán át pároljuk. Amikor megpuhult, a fóliát levesszük róla, és így sütjük tovább még körülbelül 30 percig. Ezután a szaftját lábosba öntjük, lepirítjuk zsírjára, lisztszórással sűrítjük, majd vízzel felengedjük. Egy serpenyőben a vajat megolvasztjuk a cukorral, ezt karamellizáljuk, óvatosan belepergetjük a szőlőszemeket, összerázzuk, és ráöntjük a konyakot. Rácsos burgonyával azonnal tálaljuk.

A cikk a Konyha&Fürdő magazin 2010/3. számában jelent meg.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!