fehér bor

alma, almatorta, elzászi, fehér bor, tojás, vanília

Elzászi almatorta

Kandikó Éva

Olyankor szoktam elkészíteni, amikor ráérősen tudom megsütni, nem mintha nagyon macerás lenne, de valahogy ehhez az édességhez nekem mindig a lassú, kényelmes konyhai tötyörgés kapcsolódik, amikor sülés közben édesen terjeng a konyhában a tésztában lévő bor illata, elkeveredve a fantasztikus alma illattal. Igazi terápiás sütés ez mindig.

Tovább olvasom »
alaplé, arborio, Carnaroli, fehér bor, rizottó

Sáfrányos rizottó

Kandikó Éva

Mi kell a jó rizottóhoz? Elsősorban erre a célra megfelelő rizs (Arborio, Carnaroli vagy Baldo), finom alaplé, jó bor és egy percre meg nem álló fakanál. És aztán indulhat a kavarás!

Tovább olvasom »