Facebook hozzászólás
564

Fasírt vegáknak

Egyre többen döntenek úgy, hogy mellőzik étrendjükben a húst. De aki egyébként húsevő, az is jót tesz magával és a környezettel is, ha tart veganapokat. Ha kicsit kreatívak vagyunk, szinte minden étel reprodukálható húsmentesen.

A kép illusztráció – Fotó:archív

Hozzávalók
30 deka tofu
1,7 deka búzacsíra
1,7 deka teljes kiőrlésű búzaliszt
1 deka reszelt vöröshagyma
1 gerezd áttört fokhagyma
só, őrölt fehér bors.

Elkészítése
Az összetevőket jól összedolgozzuk, és egy órán át pihentetjük. Ezután a hagyományos fasírthoz hasonlóan kisebb pogácsákat formálunk, amelyeket forró olajban kisütünk. Salátával és öntettel tálaljuk.

Életforma-tippek

Főzelékhez feltétként is kiváló ez a vegafasírt!

Darált húsok kikeveréséhez mindenképpen szükségünk van egy mély tálra, amelyben kényelmesen eldolgozhatjuk a húst a fűszerekkel. Most ugyan nem „igazi” fasírtról van szó, keverőtál azonban ehhez is kell. Igaz, egy is elég hozzá, de most mégis ezt a szettet ajánljuk, mert igen jó az ár-érték aránya: az öt kerámiatál ára együtt mindössze 1990 forint.
Az Életforma Shopban emellett műanyagból és rozsdamentes acélból készült keverőtálakat is találsz különböző méretekben.

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!

 

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!