Facebook hozzászólás
326

Eper, áfonya, spenót

Francia kutatók külön-külön vizsgálva az egyes zöldség és gyümölcsfélék hatását a szervezet egészséges működésére állatkísérletek során megállapították, hogy az eper, az áfonya és a spenót különösen az idegsejtek működésére, frissítésére vannak jótékony hatással.

Közismert, hogy a zöldségekben és a gyümölcsökben gazdag, kiegyensúlyozott táplálkozás elsőrendű szerepet játszik egészségünk megőrzésében. Francia kutatók külön-külön is vizsgálva az egyes zöldség és gyümölcsfélék hatását a szervezet egészséges működésére állatkísérletek során megállapították, hogy az eper, az áfonya és a spenót különösen az idegsejtek működésére, frissítésére vannak jótékony hatással.

Mind a reakciók gyorsaságában, mind az emlékező- és az orientációs képesség megőrzésében jelentősen „fiatalabbnak” mutatkoztak a kísérleti állatok, mint a kísérletben részt nem vevő kortársaik. Így az öregedés lassításában, az agy frissességének megőrzésében fontos szerephez juthatnak az embereknél is az eper, az áfonya és a spenót.

L.K.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!