eper

eper, gasztro, Gourmet fesztivál, kiállítás, mangalica, Millenáris

A mangalicák elfoglalták a Millenárist

Kandikó Éva

Csütörtökön megnyitotta kapuit a Gourmet Fesztivál, az ország legrangosabb gasztronómiai fesztiválja. A több mint száz kiállítót felsorakoztató fesztivál a legkiválóbb fővárosi és vidéki éttermek ételeit, a régió kiemelkedő italait, cukrászdáinak és gourmet üzleteinek kínálatát is bemutatja. Idén első alkalommal a szakmai zsűri és a közönség is szavazhat a legjobb kiállítóra és a legjobb ételre.

Tovább olvasom »
eper, fesztivál, gasztrofesztivál, Gourmet fesztivál, mangalica, Millenáris, tavasz

Csütörtökön nyit a Gourmet Fesztivál

PP-Eletforma

Minden eddiginél átfogóbb választékkal és színesebb programkínálattal várja vendégeit az idei Gourmet Fesztivál május 18-21. között a Millenárison. A szervezők célja továbbra is az, hogy mindenki megtalálhassa a saját érdeklődési körének és ízlésének megfelelő ételeket és programokat egyaránt.

Tovább olvasom »
cukorbetegség, diéta, édesség, eper, nassolás, túró

Epres túrókrém, a diéta ékköve

Kandikó Éva

Cukorbetegségben is jár az édesség, és a nassolás élvezete, csak nem mindegy, mikor hódolunk ennek, és főleg az nem mindegy, hogy milyen mennyiségben, minőségben visszük be az édességet. Tízórainak, uzsonnának tökéletesen alkalmas ez az édesség, melynek szénhidrát tartalma 20 gramm.

Tovább olvasom »
chia, egészséges, eper, puding, reggeli

Epres chia puding

Kandikó Éva

A chia mag képes nagy mennyiségű vizet elnyelni, így nagyon eltelíti a gyomrot, ami által a szénhidrát felszívódása lelassul, így később éhezünk meg. Ráadásul ennek a tulajdonságának köszönhető, hogy képes elmulasztani a gyomorégést és nyugtatja a felfúvódott beleket is.

Tovább olvasom »
eper, morzsa, szelet, tavasz

Epres morzsás szelet

Kandikó Éva

Angolul crumble bar, de jó lesz nekünk morzsás szeletként is. Elindult az eper szezon, még nem olcsó ugyan a gyümölcs, de már lehet kapni finom, érett epret is, és ahogy elnézem az időjárást, nem is számítok arra, hogy lejjebb fog menni az ára.

Tovább olvasom »
égetett tészta, eper, képviselőfánk, tejszínhab

Epres képviselőfánk

Kandikó Éva

Könnyű égetett tészta, vaníliás tejszínhab, eper. Úgy hangzik, mint egy tündérmese. És hogy miért? Mert az. Könnyen megvalósítható gyönyörűség. Ne féljünk az égetett tésztától, semmi olyasmi nincs benne, amit lehetetlen lenne megcsinálni. És az eredmény… Magáért beszél.

Tovább olvasom »
eper, hazai, piac, primőr, tavasz

Eper, te drága!

Kandikó Éva

Az igazi tavasz megérkezését az jelzi, amikor megjelennek az illatos, édes eprek a piacokon. Persze ilyenkor nem szabadföldi az eper, de attól még lehet nagyon finom. A spanyol és görög importból származók más textúrájúak, mint amihez a magyar ízlés szokott, sokkal kevésbé lédúsak, mint a hazai, és annak ellenére ajánljuk inkább a magyart, hogy ilyenkor jóval drágább, mint a nagy mennyiségben beözönlő külföldi gyümölcs.

Tovább olvasom »
balzsam szósz, eper, gombóc, túró

Túrógombóc eperrel

Kandikó Éva

Az epret a gombóc belsejébe akartam rejteni, de mivel szép nagyszemű gyümölcsök vannak itthon, elvágni nem akartam őket, így inkább külsőleg emelték a túrógombóc fényét. És mivel lusta voltam prézlit pirítani, porcukros tejföllel tálaltam.

Tovább olvasom »
eper, gyümölcs, krémleves, tavasz, tejszín, vörösbor

Vörösboros eperleves

Kandikó Éva

Olyan finom, hogy komolyan mondom, megéri a macerát az ősz, a tél, a hideg tavasz, csak azért, hogy eljöjjön a nyár, és ilyen eperlevest lehessen enni. Zamatos eperből érdemes dolgozni, az éretlen, se íze, se bűze típusún a vörösbor se fog segíteni.

Tovább olvasom »
cukormentes, eper, gluténmentes, muffin

Epres muffin

bulkshop.hu

Egy igazi tavaszi, primőr gyümölccsel készült muffin. Ilyenkor még drága az eper, a muffin tésztáját viszont olcsóbb lisztekből készítettük, hogy kissé kiegyenlítődjenek a költségek. Ez a muffin egyébként puha gyümölcskompótokkal is elkészíthető, szúrjunk a közepükbe egy darabka őszit, körtét, amink van.

Tovább olvasom »
eper, Eperkrémleves, krémleves, pudingpor, receptek, tejszín

Eperkrémleves

Kandikó Éva

Ezt a levest bármilyen, az idénynek megfelelő gyümölcsből elkészíthetjük, kitűnő cseresznyéből, meggyből, málnából, barackból… De én a legjobban mégis eperből szeretem.

Tovább olvasom »
Ana Roš, eper, Gourmet fesztivál, mangalica, Millenáris, Széll Tamás, sztárok

Határtalan minőségi gasztronómia

László Márta

A hazai gasztronómia legmenőbb fesztiválja idén már túllép az ország határain és a régió legjobb éttermeiből is bemutat néhányat, és vendégül hívja a környező országok sztárséfjeit, hogy mást ne mondjunk, itt lesz a nemrégiben a világ legjobb női séfjének választott Ana Roš, aki Szlovéniából érkezik majd. Az OTP Bank Gourmet Fesztivál május 18-21. között a megszokott helyre, a Millenáris Parkba csalogatja a kulináris kalandorokat, ahol ezúttal a mangalica és az eper kerül majd a figyelem középpontjába.

Tovább olvasom »
bazsalikom, eper, görögdinnye, üdítő ital

Bazsalikomos görögdinnye kehelyben

László Márta

Minden görög kert elmaradhatatlan része a bazsalikom. Krétai utamon az egyszerű szállás bejáratánál például ott virult egy nagy dézsában. Valahányszor ki- vagy bementem a kapun, annyiszor kaptam be egy levelet. Házigazdáim nem vették zokon, ők is ezt csinálták. Ezt a koktélt egy barátnőmtől tanultam, aki viszont a görögdinnye szerelmese. Ma már az én kertemben is ott egy nagy cserép bazsalikom, így nincs akadálya, hogy kortyoljak egyet!  

Tovább olvasom »
eper, gasztronómia, nyírfacukor, rebarbara, sütemény

Szuper egészséges epres süti

László Márta

Persze, az édesség nem éppen az egészséges táplálkozás csúcsa, de ha már, akkor ez a süti a lehető legjobb, amit választhatunk. Gyümölcs és rostok – extra finom formában. Egyik kolléganőm legújabb receptjét olvashatjátok!

Tovább olvasom »
eper, keksz, ricotta, sütés nélkül

Epres,rikottás torta – sütés nélkül

Krajcsó Judit

A piacokon már megjelent az igazán illatos és zamatos hazai földieper, lassan beindul az eperszezon. Mi ezzel a fantasztikusan egyszerű sütés nélküli tortával indítjuk az epres receptgyűjteményünket. Akár a közelgő anyák napjára is elkészíthetjük, meglepetésként.

Tovább olvasom »
C vitamin, eper, francia kertészek, ókori Róma

4 észbontó epres trükk

PP-Eletforma

Ki tud ellenállni egy nagy tál, gyönyörű piros epernek? Imádjuk önmagában, fagylaltként, desszertekben, sőt pezsgővel is! De az eper több mint finom édesség! A séfek tálalják salátában, húsok és halak mellé is.

Tovább olvasom »
eper, epres receptek, pite, rebarbara

Epres-rebarbarás pite

PP-Eletforma

Még egy kis ideig tart az eperszezon, használjuk ki mondjuk ezzel az egyszerű, de isteni pitével! A rebarbara méltatlanul hanyagolt finomság itthon, érdemes kísérletezni vele. De egyébként nélküle is elkészíthető a recept.

Tovább olvasom »
eper, leves, recept

Epres-gyömbéres leves

PP-Eletforma

Ezt a receptet egy francia ismerősöm mutatta meg nekem. Először féltem tőle, de amikor elkészült és megkóstoltam, a szavam is elállt, annyira finom volt. Próbáljátok ki ti is, nem fogjátok megbánni!

Tovább olvasom »
eper, recept, túrós

Túrós epres kehely

PP-Eletforma

Nem tudom, ki, hogy van vele, de engem már csábít az eper a piacon, még akkor is, ha nem magyar. Ám mivel nem éppen olcsó, nem biztos, hogy mindenki szívesen sütne belőle. De kevésből, már egy dobozkányiból is finom desszert készíthetünk. Íme!

Tovább olvasom »
eper, Epres, Kefires Epres lepény

Kati Kefires Epres lepénye

PP-Eletforma

Az én kedvenc epres süteményem egyszerű, könnyű és finom. Kefires Epres lepényHozzávalók: 2 db tojás, 1 sütőpor, 2 pohár kefir, 2 kefires pohár cukor, 3/4 kefires pohár olaj, 4 kefires pohár liszt és eper.

Tovább olvasom »
eper, Epres, Piskótás Epres Szelet, receptverseny

Piskótás Epres Szelet

PP-Eletforma

A szomszéd nénitől kaptam egyszer ezt a piskótás epres sütemény receptet, mivel az én piskótám mindig elázott a gyümölcstől. Ezt nem kell kanállal enni, de mindig el kell dugnom valahova, amíg ki nem hűl, mert az illatától is éhes lesz a család.Nem tudok belőle eleget sütni.

Tovább olvasom »
eper, Epres, Epres lepény

Epres lepény

PP-Eletforma

Ez az Epres lepény recept tulajdonképpen egy elegánsan hangzó de könnyen elkészíthető francia claofutis.Hozzávalók a tésztához:15 dkg liszt7,5 dkg margarinkb. 1 ek cukorreszelt citromhéjTöltelékEper (annyi, amennyi bőven megtölti a formát)PorcukorÖntet:2 tojás2 dl tejszín2-3 ek cukorVanília

Tovább olvasom »
allergia, eper, eperallergia, eperallergia tünetei, urticaria

Milyen tüneteket okoz az eperallergia?

PP-Eletforma

Színe, illata és zamata miatt a kora nyári időszak egyik legkedveltebb gyümölcse. Fogyasztjuk magában, kiváló turmix alapanyag, de számos ízletes süteményt, dzsemet is készíthetünk belőle. Kedvező tulajdonságai mellett az eper fogyasztása azonban kellemetlen tüneteket is okozhat.  

Tovább olvasom »
eper, gyerek, joghurt, receptek, torta, vitamin

Joghurtos epertorta

PP-Eletforma

Kezdődik az eperszezon. A legtöbb gyerek imádja. Mit is készíthetnénk nekik mást gyereknapra, mint valami finom epres sütit, ami ráadásul egészséges is, elsősorban a joghurt miatt.

Tovább olvasom »