előétel

chorizo, előétel, kolbász, spanyol, tapas

Chorizo fehér borban

Kandikó Éva

A chorizo spanyol füstölt kolbász, valójában nagyon hasonlít a magyarra, mégis kicsit más. Árulják száraz és friss formában is, csakúgy, mint a magyart. Ebből következően ha nem jutunk chorizóhoz, megteszi a mi hazai kolbászunk is.

Tovább olvasom »
darált hús, előétel, gomba, palacsinta, pörkölt, ragu

Bakonyi betyár batyu

Bartek Kata

Valami jó kis előétel ötletén törtem a fejemet, mi az, amit mindenki szeret, látványos, nem megy rá túl sok időm, garantáltan minden van hozzá itthon. Biztos létezik ilyen recept, de ismertek, nyilván nem az egyszerű megoldást választottam, a finom és mindenki szereti, sőt még a látványos elvárások megmaradtak.

Tovább olvasom »
előétel, fácán, ínyencség, különlegesség, ősz, saláta

Fácánsaláta

László Márta

Ez a recept hat éhes szájhoz elegendő. Különösen az ínyenceknek, és az őszi ízek kedvelőinek ajánlom! Színes falevelek, doromboló kályhák, egy kis kényeztetés… Nekem ezt jelenti ez a saláta!  

Tovább olvasom »
előétel, gomba, gyors, töltött, vegetáriánus

Töltött gomba, az isteni előétel

Kandikó Éva

A gombát sokan nem szeretik, pedig nagyon egészséges zöldség, bár az is igaz, hogy elég nehezen emészthető, tekintve, hogy úgy, ahogy van, egy igazi fehérje bomba, amit nem mindenki bír gyomorral. Akik viszont szeretik, és bírják is, számos változatban készítik. Nálunk sajnos csak a felnőttek eszik, a gyerekeket a világból lehet vele kikergetni, mi azonban bármilyen formában képesek vagyunk elpusztítani percek alatt.

Tovább olvasom »
dió, egészséges, előétel, nassolás, nassolni való, sajt, szőlő

Kecskesajtos szőlő – vadító páros

Kandikó Éva

Pompás előétel, de ha nem sajnáljuk az időt az elkészítésére, esti filmnézéskor is jó szolgálatot tesz így ősz táján. Keressünk minél nagyobb szemű szőlőt, hogy ne legyen annyira pepecs meló a kenegetés… Pontos mennyiségeket nem adunk meg, ha idő előtt elfogyna a sajtkrém, kapkodjuk be pucéran a szőlőket. Diót is annyit használjunk, amennyit szeretünk, talán van, aki annyira nem rajong érte. Próbáljuk még ki mandulával is!

Tovább olvasom »
előétel, lazacnyelv, recept, saláta, szerelem, szerelmes üzenet

A tüzes csábítás előétele

László Márta

Bármelyik férfit leveszed a lábáról ezzel az előétellel! E tanáccsal kaptam ezt a receptet nagyon régen egy barátnőmtől. Már akkor elcsöppent a nyálam, amikor elolvastam! Aztán kipróbáltam! Hölgyek, vágjatok bele nyugodtan, nekem bejött! De annyira, hogy már “más” célra is használom!   

Tovább olvasom »
cékla, dió, előétel, kaviár, saláta

Farkas barátom férfias salátája

László Márta

Farkas barátom nem a konyhaművészetéről híres, de nagyszerűen tud segíteni a konyhában, ha akar. Ezt a salátát például ő találta ki, rakta össze, és meg kell mondanom, önálló fogásnak is egészen remek – mondjuk egy pirítóssal. Nekünk szarvassülthöz kínálta! (A sült már nem az ő keze munkáját dicsérte, de erről majd később!)

Tovább olvasom »
előétel, étterem, francia, Fricska, gasztronómia, Gault & Millau Magyarország, recept, velőgraten

Velőgraten – az igazi Fricska

László Márta

Új dobással rukkolt elő a Gault&Millau. A gasztronómia kedvelői azt vehették észre, hogy idén nemcsak a megszokott éttermi és borásztesztek eredményeit adta közre, hanem a nem hagyományos, például az egyre népszerűbb utcai kínálatot, illetve az új kézműves söröket is bemutatta! A tesztelők pedig ezúttal is döntöttek:  a Dob utcai Fricska vitte – méltán – az előételek pálmáját! Gratulálunk!

Tovább olvasom »
előétel, gasztronómia, kerti parti, körte, recept, sajt

Ezt kapd be!

László Márta

Most megoldom ezt a gondod is! Számtalanszor előfordul, hogy megérkeznek a vendégek, de még nincs kész a fő fogás. Ilyenkor segít az előételem, ami nem bonyolult, vicces, és biztos, hogy egy könnyű rozéval jól indul a kerti parti!

Tovább olvasom »
előétel, spanyol étel, tapas

Tapas, tapas, tapas

Práger Kitti

A spanyol bárokból indultak világhódító körútjukra ezek az apró falatok. Legyen színes és sokféle, úgy biztosan sikere lesz ennek az ételnek, amit ital mellé vagy előételként is kínálhatunk. A tapas nem egy konkrét recept, mindenből lehet tapas, amit apróra tudunk porciózni, falatonként tudunk tálalni.

Tovább olvasom »