édesburgonya

édesburgonya, hétvége, palacsinta, reggeli, tojás

Édesburgonya palacsinta

Bartek Kata

Nálunk még javában tart az édesburgonya láz, mindig tartok itthon ebből a szuper zöldségből, hogy ha hirtelen jön egy ihlet, hogy készítenék belőle valamit ez ne legyen akadály. Így volt ez az alábbi reggelinél is. Vasárnap jut idő leginkább arra, hogy reggelire ilyen finomságot készítsünk, a hétköznapi készülődésnél ez esélytelen, gondolom ezzel nem csak én vagyok így.

Tovább olvasom »
alaplé, édesburgonya, fokhagyma, leves, tejszín

Fűszeres édesburgonya leves

Bartek Kata

Az édesburgonya nemcsak nagyon finom, de számtalan pozitív tulajdonsága is van. Rendkívül egészséges, így ajánlom a reform konyhára nyitottaknak. De ha valaki “csak” oda szeretne figyelni az egészségére, nekik is érdemes megismerkedni vele.

Tovább olvasom »
édesburgonya, fasírt, hal, pogácsa, szardínia, tonhal

Édesburgonyás halpogácsa

Bartek Kata

Halat enni jó dolog, egészséges, tele van csomó fontos ásványi anyaggal, olajokkal, vitaminnal. Egyszóval érdemes rendszeresen fogyasztani, a dietetikusok heti 1-2 alkalommal való fogyasztását javasolják. A mindenki által ismert sült halon, rántott halon és halászleven kívül sok más kreatív ötlet van.

Tovább olvasom »
batáta, édesburgonya, krémleves, különleges

Édesburgonya krémleves

Kandikó Éva

Az édesburgonya gumóit sütve, párolva, grillezve, főzve, pürésítve, húsok mellé köretként vagy főzelékként fogyaszthatjuk, édes sütemény, lepény is készülhet belőle. Nagyobb hipermarketekben, zöldség-gyümölcs üzletekben Magyarországon is kapható. Ha édesburgonyát vásárolunk, vigyázzunk, hogy friss legyen – ilyenkor a bőre feszes, sima. Nagy nedvességtartalma miatt csak néhány napig tárolható, és inkább száraz, hűvös helyen, mint hűtőszekrényben ajánlatosabb tartani a felhasználásáig. Előkészítése, tisztítása hasonlóképpen történhet, minta burgonyának: lehet hámozni, vagy csak vizesen ledörzsölni, kaparni is a héját, de megsüthető a héjában is.

Tovább olvasom »
batáta, édesburgonya, egészséges, ételkülönlegesség, feta, gyors, különleges, spenót

Spenóttal és fetával töltött édesburgonya

Kandikó Éva
Az édesburgonya sajnos nem túl ismert a magyar háziasszonyok körében, kísérletező kedvüket az is letöri, hogy a batáta bizony nem olcsó, a legjobb ár olyan 7-800 Ft/kg körül van. Teljesen érthető, hogy ez sokak költségvetésébe nem fér bele. Én akkor szoktam belőle vásárolni, ha a négybetűs nevű boltokban olcsót találok (mondjuk 600 Ft/kg), mert kis odafigyeléssel elég jól tárolható, és elég kiadós is, ha elkészítjük. Íze kicsit hasonló a sütőtökéhez, állaga talán kevésbé.
Tovább olvasom »
csili, édesburgonya, fetasajt, lazac, lencse, rukkola

Lazac édesburgonya- és lencsesalátával

László Márta

Elképesztő változatossággal készítik a halakat a svédek. Az egyik legfinomabb alapanyag természetesen a lazac. De nemcsak finom, rendkívül egészséges is! Az édesburgonyát, vagy más néven batátát is nagyon kedvelem, mert igen változatosan lehet felhasználni. Szerencsére a nagy áruházakban már rendszeresen lehet kapni! Íme, ez az egyik legismertebb lakberendezési áruházlánc isteni receptje!       

Tovább olvasom »