desszert

desszert, pohárkrém, sárgabarack, tavasz, tejföl, túró

Barackos túrókrém

Kandikó Éva

A túró viszonylag olcsó alapanyag, diétákba is remekül beilleszthető, ezerféle sütemény és édesség alapja – gondoljunk csak a Túró Rudira… -, de könnyedén készíthetünk belőle minimális erőfeszítéssel elegáns desszertet is. Elő a turmixgéppel, készüljön a túrókrém!

Tovább olvasom »
desszert, húsvét, kávé, Nespresso, sajttorta, tavasz

Narancsos sajttorta és cappuccino

PP-Eletforma

A négynapos húsvéti hétvége jó alkalmat biztosít arra, hogy kicsit hátradőljünk, és egy kávé és egy könnyű desszert társaságában élvezzük a pihenést. Akár együtt vagyunk a családdal, akár szűk körben tartjuk a húsvétot, egy kis kényeztetés még kellemesebbé teszi az ünnepet. Nem is beszélve arról, hogy a locsolók is jobban örülnek egy-egy egyedi finomságnak a szokásos csokitojás helyett.

Tovább olvasom »
desszert, háztartási keksz, málna, sütés nélkül

Málnás, jaffa kekszes álom – sütés nélkül

Krajcsó Judit

Szeretjük a sütés nélküli desszerteket, főleg, ha azok nemcsak a szájnak, de szemnek is ingerei… Ez a kétféle kekszes, pudingos csoda a málna és a narancs fantasztikus találkozásából jött létre. Szülinapi meglepetésnek is nagyszerű, de a húsvéti asztalon is jól mutat. Néhány pillanatig…

Tovább olvasom »
desszert, gyümölcsrizs, rizs, tejszín

Gyümölcsrizs

Kandikó Éva

Gyümölcsrizst készíteni talán még egy nagyobbacska gyerek is tud, azonkívül, hogy folyamatosan kevergetni kell, nagy tudás nem kell hozzá. Mégis, mint az egyszerű dolgok általában, brutálisan finom tud lenni!

Tovább olvasom »
citrom, desszert, könnyű

Intelligens citromkrémes sütemény

Kandikó Éva

Ez a desszert keveréke a habkönnyű piskótának és a citromkrémnek.  Ellenállhatatlanul könnyed, citromos, langyosan a legfinomabb, és kb. 5 perc, míg összeállítod – egyszóval ideális desszert. Aranybarna a teteje, felül piskótaszerűvé válik a  kész tészta, alul pedig fantasztikusan finom citromkrém vár ránk.

Tovább olvasom »
desszert, gyümölcsös, kosárka, vanília puding

Gyümölcskosárka pudinggal

Kandikó Éva

Tulajdonképpen azt is mondhatnám, hogy retro süti, de minden alkotóeleme időtálló, sosem megy ki a kulináris divatból, és ha ügyesek vagyunk, elkészíthetjük olyan dekoratívra, hogy mindenkinek leesik az álla, aki meglátja. Igazából bármilyen gyümölcs jó hozzá, nincs idényhez kötve tehát az elkészítése.

Tovább olvasom »
burgonya, desszert, édesség

Olasz burgonyatorta

Kandikó Éva

Az olaszok mindig is tudták a tutit, főleg ha főzésről volt szó. Gondolnád, hogy főtt krumpliból pompás édességet lehet varázsolni? Én is csak meregettem a szemem, mikor találkoztam a recepttel, és muszáj volt kipróbálni. Bizony, a végeredmény igencsak jó lett!

Tovább olvasom »
desszert, egyszerű, répa, répatorta, sütemény

Répatorta

Kandikó Éva

Már mindenkinek a könyökén jön ki a nyuszis vicc a répatortáról, de lassan mindenki belenyugszik abba is, hogy igenis, répatorta márpedig van. Akkor is, ha nehezen képzeled el egy süteményben a zöldséget. 

Tovább olvasom »
desszert, édesség, felfújt, kalács

Kalácsfelfújt

Kandikó Éva

Ha van otthon maradék kalács, puffancs, ne dobjuk ki, készítsünk belőle felfújtat egyszerűen és gyorsan! Egy tartalmas leves után kiváló vacsora lesz belőle, és ne lepődjünk meg, ha hamarosan ismétlést követel a család.

Tovább olvasom »
alma, crumble, desszert, sütemény

Almás crumble

Kandikó Éva

A világ legegyszerűbb édessége. Bármikor bevethető, ha van otthon akár a mélyhűtőben valamilyen bogyós gyümölcs, de télen almával, körtével is isteni. A margarin ez esetben (is) felejtős, ehhez vaj kell és barna cukor.

Tovább olvasom »
desszert, egészséges, házi recept, nem hízlalós, túróstáska

Bűntudat nélküli túróstáska

László Márta

Ismét egyik kedvenc kolléganőm receptjét osztom meg Veletek! Ebben a túróstáskában egyetlen egy teáskanál cukor van, ezen kívül minden csak jót tesz nekünk! És még finom is! Aki ebben hibát talál, az először is ne vessen magára, és ha jobb ötlete van, ne habozzon, töltse fel hozzánk, az otthonfőzök.hu -ra, hogy sztárszakácsaink között ünnepelhessük!    

Tovább olvasom »
Cantuccini, desszert, karácsony, mandula, olasz

Cantuccini

Kandikó Éva

Olasz édesség, az olaszok jó érzékkel Vin Santoba, kávéba mártogatják, és milyen jól teszik! Végtelen számú variációban készíthető el, én most csokis-narancsosat sütöttem. Fémdobozba zárva sokáig eláll, de igazából az az egyetlen garancia erre, ha elfeledkezünk a dobozról. Más esetekben sajnos rém gyorsan szublimál…

Tovább olvasom »
desszert, madártej, mikrohullámú sütő, tojás

Madártej mikróban

László Márta

Kétféle ember van, az egyik szereti a madártejet, a másik nem. Van, aki egész egyszerűen azért nem készíti, mert folyton odaégeti… Nos, most ezt is megoldjuk, hiszen ez egy olyan recept, amihez csak a mikrohullámú sütő kell. Leégés kizárva, és még gyors is!  

Tovább olvasom »
cérnametélt, desszert, erdélyi konyha, második fogás, túró, Vargabéles

Vargabéles

Kandikó Éva

Az erdélyi konyha klasszikus szereplője a vargabéles, de nem volt túl nehéz megszeretnie a magyaroknak sem. Használjunk minőségi alapanyagokat, ha tehetjük a túrót és a cérnametéltet is inkább őstermelőtől vegyük a piacon, mint hipermarketben. A mazsola jelenléte kérdéses, sokan nem szeretik, azok hagyják ki nyugodtan, bár én magam mazsolaimádó vagyok, ebben az esetben követem a minél több, annál jobb elvet. A citromhéj is lényeges alkotóelem, bármilyen elhanyagolhatónak is tűnik.

Tovább olvasom »
csokoládé, csokoládéhab, desszert, édesség, tejszín

Csokoládéhab, amiért megőrülsz

Kandikó Éva

Van az úgy, hogy az ember azonnal édességre vágyik, és szinte mindegy, mit kap a keze közé, csak édes legyen. Na, ez a csokoládéhab nem az a kategória. Ezt lassan, élvezettel kell eszegetni, kis kanalanként a szájba téve, minél lassabban, hogy jó sokáig tartson. Ha egyszer kipróbálod – és miért is ne tennéd? -, mindig fogsz otthon tartani csokoládét és tejszínt, hogy bármikor elkészíthesd ezt a csodát.

Tovább olvasom »
cukrászda, Damniczki, desszert, édesség, minőség, Ország Torta

A jó cukrászda nagy kincs

Kandikó Éva

Manapság már alapkövetelmény, hogy egy jó cukrászda kiváló alapanyagokból dolgozzon, ne használjon ízfokozókat, mű alapanyagokat, a minőségi vaj, tejszín, tojás használata elengedhetetlen az igényes vásárlók kiszolgálásához. Ha a sütemények még szépek is, ne adj isten, fantáziadúsak, nem szokványosak, az meg különösen nagy vonzereje lehet egy cukrászdának. Damniczki Balázs Székesfehérvár után Budapestet is meghódította.

Tovább olvasom »
babapiskóta, desszert, édesség, olasz, rum, tiramisu

Mindenki kedvence: a tiramisu

Kandikó Éva

Szerintem ha világszintű felmérést készítenének a desszertek népszerűségéről, a tiramisu az első tízben végezne. Nálam mindig van otthon babapiskóta és egy doboz mascarpone vészhelyzet esetére – és ezek a vészhelyzetek elég sokszínűek tudnak ám lenni! -, a tojás úgyse fogy ki sose a hűtőből, úgyhogy nincs akadálya egy jó tiramisunak, a nap bármely szakában legyünk is.

Tovább olvasom »
áfonya, desszert, egyszerű, gyorsan, muffin

Áfonyás muffin

Kandikó Éva

A muffin minimál édesség, nálam mindig akkor kerül műsorra, ha nincs túl sok időm a konyhában balettozni, de szeretném a családot valamivel kényeztetni. Vagy amikor átgondolatlanul áfonyát vásárolok a piacon, és nem akarom, hogy tönkremenjen, mert az áfonya sosem olcsó… No, akkor jön egy jó muffin, amit a háziasszonyok nagy része csukott szemmel, fél kezét zsebre dugva is bármikor összeüt. Egy jó recepttel fantasztikus távlatok nyílnak meg előttünk, mert ha az alap arányokat megtartjuk, végtelen számú variációt hozhatunk létre.

Tovább olvasom »
desszert, divat, főzés, hétvége, HighLife, magazin, tévéműsor

Desszert, siker, divat – hétvégére

László Márta
Elő a fakanállal, a ruhásszekrénnyel és irány a csodavilág! Az RTL Klub hétvégén sem hagyja magára a nézőket. Ősszel is mindenki megtalálhatja majd az érdeklődési körének megfelelő magazinműsort. Ezeket mindenképp megnézi, aki trendi akar lenni!
Tovább olvasom »
desszert, fehércsoki, málna, mousse, nyár édesség

Fehércsoki-mousse málnakrémmel

László Márta

A gyakorlottabbak tudják, hogy a legnagyobb hőségben talán csak éjjel vagy a hajnali órákban lehet megmaradni a tűzhely vagy a sütő mellett, szerencsére azonban számos sütés nélkül elkészíthető desszert van, amelyek ilyenkor is bevethetők. Ezúttal a MOM Park éttermei osztották meg bombabiztos receptjeiket, hogy a forró nyári napokon se maradjunk édes élvezetek nélkül. Egy mousse mindig tökéletes választás, ha el akarjuk bűvölni vendégeinket, vagy csak valami különlegességet varázsolnánk a családi asztalra. A TG Piccolino mestere ezúttal málnával bolondította meg a csemege nyári ízvilágát.

Tovább olvasom »
desszert, felmérés, gasztronómia, kelt tészta, magyar ízlés, oreós torta

Mit kíván a magyar nemzet, ha éhes?

László Márta

Desszertek és kelt tésztás ételek találhatók a magyarok toplistáján. A receptek közül torony magasan vezet az oreós torta. Az egyik online ételrendelési portál vizsgálta meg, milyen ételekre és receptekre kerestek rá idén leginkább a magyarok.

Tovább olvasom »
desszert, diéta, gyümölcs, kókusz, turmix

Gyümölcsös zabkása – egy fitt reggeli

PP-Eletforma

Az ázsiai ízek szerelmeseinek nem újdonság, hogy a kókusztejjel, illetve kókusztejporral készült ételek különlegesen finomak. Levesekhez, desszertekhez, mártásokhoz kiváló, de a turmixok, gabonakásák, reggeli italok is ellenállhatatlanul finommá válnak tőle.

Tovább olvasom »
császármorzsa, desszert, egyszerű recept, recept, smarni

Smarni – egyszerű kényeztetés

PP-Eletforma

A császármorzsával szinte mindenki már gyermekkorában életre szóló barátságot köt, még ha a felnőttkor közeledtével némi lelkiismeret-furdalás is fűszerezi ezt a kapcsolatot. De ki tagadhatja, hogy a smarni finom, és persze nem csak magunknak, másnak is kedveskedhetünk vele, mégpedig igen egyszerű módon!

Tovább olvasom »
desszert, egyszerű édesség, őszibarackos recept, reggeli, tejbegríz, tejes desszert

Tejbegríz mézes őszibarackkal

PP-Eletforma

Még a legsablonosabb ételnek is jót tesz egy kis újítást. Ez a recept a megszokott, nemritkán gejl tejbegrízből varázsol kicsit pikánsabb édességet, amelyet akár a gyereknek reggelire, akár felnőtteknek desszertként is kínálhatunk. Végül is tálalás kérdése az egész…

Tovább olvasom »
desszert, joghurt, Mizo

Édes élet, boldog élet

PP-Eletforma

Miért van az, hogy egy finom desszerttől sokkal jobban érezzük magunkat? És miért van az, hogy ha „degeszre ettük magunkat”, még akkor is jut hely egy finom nyalánkságnak? Dr. Almási Kitti klinikai pszichológus segítségével a Sole-Mizo Zrt. megpróbált utánajárni, milyen hatással is van pontosan az édes íz lelkiállapotunkra, és hogyan is érdemes kedvenc desszertünket elfogyasztani. Ugyanis a vállalat szeptembertől Mizo Krémkaland néven bővíti desszerttermékeinek portfólióját!

Tovább olvasom »
desszert, gyümölcs fagylalt, verseny

A mézes-diós hecsedli lett az Év fagylaltja!

PP-Eletforma

Félszáz fagyicsoda közül választott ki a szakértő zsűri Soltvadkerten az Év fagylaltját.  A címet a különleges ízvilágú mézes-diós hecsedlifagyi érdemelte ki. Úgy tűnik, a gyümölcsös ízek a nyerők, mert május elején a balatoni régió befutója egy szamócás pezsgős marcipánfagylalt lett.

Tovább olvasom »
áfonya, desszert, túrós finomság

Gyümölcsös túróhab áfonyaöntettel

PP-Eletforma

Igazi tavaszi-nyári finomság – ami persze ősszel meg télen is nagyon jó –, mert még a szokásosnál is üdébbé és üdítőbbé teszik a szezonnak épp megfelelő gyümölcsök. Már nyugodtan lehet nekikezdeni az idei eperrel, és aztán lehet folytatni a málnával, meggyel, ribizlivel… Előttünk a nyár!

Tovább olvasom »
desszert, élelmiszerbiztonság, fagylalt

Fagyizz ma! De csak óvatosan…

PP-Eletforma

Végre eljött a csoki, vanília, pisztácia és a többiek ideje, mert fagyizni jó! Ráadásul ma van a magyar kézműves fagylalt napja, így fél áron fagyizhatunk azokban a fagylaltozókban, amelyek csatlakoztak a kezdeményezéshez. Ám akár otthon készítjük el, akár utcai árusnál vagy vendéglátóüzletben vásároljuk ezt a kedvelt csemegét, néhány dologra érdemes odafigyelni. Itt vannak a fagylaltfogyasztás legfontosabb élelmiszer-biztonsági szabályai!

Tovább olvasom »