Facebook hozzászólás
1 246

Hús és krumpli jó szaftosan

Csülök Pékné módra

Íme egy olyan étel, amelyet nem lehet egy óra alatt összehozni, ám vitathatatlan, hogy megéri fáradozni vele. Többféle változat is ismert az elkészítését illetően, mi most egy barna sörrel meglocsolt verziót ajánlunk. Lehet, hogy ez lesz a hétvégi ebéd?

Vannak, akik külön készítik el a hagymát a csülökhöz, úgy is lehet, de az is jó megoldás, ha minden hozzávalót együtt érlelünk össze a sütés ideje alatt. Ha van kuktánk és abban főzzük elő a csülköt, akkor némi időt is megspórolhatunk magunknak.

Fotó:depositphotos.com

Hozzávalók:

1,5 kg sertés csülök csonttal együtt
1,5 kg burgonya
3 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
3 szál sárgarépa
fél zellergumó
1 üveg barna sör
15 dkg sertés zsír
só, bors, őrölt kömény, majoránna, babér levél

Elkészítés:

A csülköt megmossuk majd egy lábasba tesszük, felengedjük annyi vízzel hogy ellepje, sóval, borssal, babér levéllel ízesítjük és másfél órán át előfőzzük. Közben a burgonyát és a zöldségeket megmossuk, meghámozzuk és hasábokra vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, felszeleteljük, a fokhagymát kettévágjuk. Egy tepsit kizsírozunk, beletesszük az előkészített zöldségeket, a burgonyát, a vörös és fokhagymát, majd erre a zöldségágyra fektetjük a főtt csülköt. Sózzuk borsozzuk, őrölt köménnyel ízesítjük, meglocsoljuk a maradék zsírral és kevés sörrel. Lefedjük alufóliával és 35-40 percen keresztül 190 fokon sütjük, majd levesszük a fóliát,  újra meglocsoljuk sörrel és addig sütjük tovább míg a csülök ropogósra nem sül, közben többször is újra megismételhetjük a sörrel locsolást.

Még több recept:
Gulyásleves cipóba töltve
Pofonegyszerű tojásos nokedli

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!