csirkemell

borsó, csirkemell, gomba, paprika, póréhagyma, rizs

Tavaszi csirkemell

Kandikó Éva

Amikor már szinte minden tavaszi, nyári zöldség megtalálható a piacokon, isteni dolgunk van, csak válogatni kell a jobbnál jobb receptekből, hogy mit is főzzünk. Ez a csirke étel egyszerű, ízletes, hamar elkészül, nem kell egész délután a konyhában állnunk, mégis hamisítatlan nyári ízeket élvezhetünk.

Tovább olvasom »
csirkemell, gomba, gyors vacsora, penne, tejföl, tészta

Gombás, húsos penne

Kandikó Éva

Néhány egyszerű összetevő, 20-25 perc ráfordított idő, és máris jóízű házi kosztot tálalhatunk a családnak. Nem sokkal több energia-ráfordítás, mint házhoz szállítós cégtől ócska, ám drága ételeket rendelni.

Tovább olvasom »
aszalt paradicsom, bacon, csirke, csirkemell, feta, spenót, töltött

Fetás, zöldséges töltött csirkemell

Hajós Ágnes

Szerintem a csirkemell a legeslegváltozatosabban variálható húsfélénk. Szaftosabb, mint a pulyka, többen fogyaszthatják, mint a sertést vagy a marhát, egyszóval igazi áldás, ha sokféle csirkemell receptet ismerünk. Remek csirkés receptjeitek számát szaporítjuk ezzel a töltött variációval.

Tovább olvasom »
chili, citrom, csirkemell, kókuszkrém

Kókuszos, citromos csirke

Kandikó Éva

Hát ez valami bitang jó! És nem is kell hozzá túl sok minden igazából. A minap a Nagycsarnokban jártam, és az Ázsia boltban kaptam friss koriandert, tulajdonképpen ahhoz a csomag fűszerhez kerestem receptet, és ezt találtam. Mostantól kikezdhetetlen helye van a konyhámban.

Tovább olvasom »
alma, bor, csirkemell, fahéj, gyümölcs, karácsony, körte

Csirkemell párolt gyümölcsökkel

Kandikó Éva

Évekig, amíg a gyerekeim kicsik voltak, semmi más nem lehetett a szentestei vacsora, csakis ez a párolt gyümölcsös csirkemell. Egyszerűen imádták. Óriási könnyebbség kisgyerekes családoknál, hogy ezzel nem kell előre készülni, sakkozni az idővel, elég, ha előző nap gondoskodtunk arról, hogy legyen otthon három-négy féle gyümölcs.

Tovább olvasom »
alma, csirke, csirkemell, egytál étel, rakott étel, sajt

Almás-sajtos csirkemell

Kandikó Éva

Sokan kedvelik a hús-gyümölcs párosítást, az alma-sajt duó pedig mindig is nyerő volt. Ha ezt a három alkotóelemet összehozzuk, nagyon szép harmóniában játszanak egymással, kellemes, különleges étel lesz belőle. Akár előző nap is összeállítható, ha vendégeknek szánjuk.

Tovább olvasom »
csirke, csirkemell, gyorsan, paradicsom

Paradicsomos csirke

Kandikó Éva

Ezt a receptet azért szeretem, mert egyrészt roppant egyszerű, másrészt lehet vele variálni: hangolhatom olaszosra, vagy tehetek bele olyan fűszereket is, amik teljesen más ízvilágúvá teszik a végeredményt. Határt csak a fantázia szab. Gyakorlatilag egy darab edényt kell utána elmosogatni, viszont vendégségnél is jól jön, hiszen előző nap simán elkészíthető 5 perc alatt, ha megérkeznek a vendégek, már csak sütni kell. Nos tehát: a szószban pácoljuk a húst, talán mondanom sem kell: minél tovább, annál jobb.

Tovább olvasom »
csípős, csirkemell, fokhagyma, gyömbér, harissza, karcsúsító, római kömény

Éva kedvenc csirkéje

Kandikó Éva

Ha átütően fűszeres, csípős ízre vágyom, első dolgom, hogy leemeljem a harissa krémet tartalmazó üveget a kamrapolcról. A harissában az a legjobb, hogy önmagában is elegendő, hogy jobbá tegye az ételeket, de ha még adunk hozzá egyéb finomságokat is, verhetetlen ételt varázsolhatunk vele. 

Tovább olvasom »
csípős, csirkemell, curry, egészséges, joghurt, keleti konyha

Márti currys csirkéje a csábítás trükkje!

László Márta

Fogyókúrázóknak is bátran ajánlhatom ezt az ínyencséget! Az ázsiai ízek kedvelői pedig biztosan elégedettek lesznek velem! Több receptet is kipróbáltam “currys-témában”, de igazából ez lett a kedvenc! A currybe diákként szerettem bele, amikor Svájcban ismerkedhettem a helyi nyelvekkel, és persze a kultúrákkal. Nagyon sokat tanulhattam, és nagy hálával tartozom ezért!     

Tovább olvasom »
csirkemell, recept, saláta, tavaszi fogás, zöld pestó

Csirkecsíkok zöld pestós salátaágyon

László Márta

Társasági életünk része, hogy közösen elmegy a szerkesztőség például vacsorázni. Így volt ez a Torkos Csütörtökön is. A munka miatt csak este értünk rá, de este már nem mertem komolyabb fogást választani. Így akadt meg a szemem ezen. Nagyon jól esett egy könnyű rozéval, és éjszaka sem kellett ördögökkel álmodnom!   

Tovább olvasom »
csirkecomb, csirkemell, fokhagyma, gyulai kolbász

Jancsi barátom gyulai csirkéje

László Márta

Jancsi húsz éven át volt szomszédom. Mindig is szeretett sütni-főzni. Nemrég elköltöztek, de a barátság megmaradt. A ház- és cserépkályha avatón ezt a különleges fogást tálalták feleségével, Évával. Attól gyulai, hogy gyulai kolbásszal kell megtölteni a csirkemellet. Vigyázat, a kolbász fűszeres, ezért a köretet kicsit kevesebb sóval kell készíteni! Izgalmas fogás, “itatja magát”!

Tovább olvasom »
csirkemell, főzés, gasztronómia, ízdizájn, NoSalty, recept, tejföl, tepsis krumli

Mit főztünk 2015-ben?

PP-Eletforma

Újra az  év legnépszerűbb receptje lett Magyarországon a tejfölben pácolt csirkemell tepsis reszelt krumplival. Az egyik legismertebb hazai gasztrooldala, a NoSalty a nyilvánosság elé tárta a 2015-ös év hazai Top 10 receptjének listáját, melyet átlagosan havi 1 millió egyedi felhasználó oldalletöltése alapján állított össze. Az aranyérmes menü mintegy 265.000 oldalletöltéssel nyert.

Tovább olvasom »
bacon, csirkemell, húsétel

Baconos csirkemell őzgerincben

PP-Eletforma

A legjobb receptekkel úgy vagyunk, mint a népmesékkel, szó szerint szájról-szájra terjednek. Ez a finom baconos csirke éppen egyik kedvenc Facebook oldalunkon repkedett, amikor elkaptuk. Természetesen mi is elkészítettünk, és most sütés utáni továbbterjesztésre ajánljuk.

Tovább olvasom »
csirkemell, Demcsák Zsuzsa, konyha, recept, tündérek, zöldség

Tejszínes-mustáros csirkemell zöldségekkel

PP-Eletforma

Miért ezt ajánljuk? Mert most már biztos, hogy idén is lesz tavasz, amikor az ember a téli nehéz étkek után valami könnyebbre és frissebbre vágyik, és ez a recept pont ilyen. Ráadásul a Piac & Profit Kiadó által megjelentetett könyvből való, amelyben Demcsák Zsuzsa osztja meg hasznos és nagyon is gyakorlatias tapasztalatait az olvasókkal. Az eredmény pedig sok-sok egyszerűen, méghozzá igen rövid idő alatt elkészíthető finom fogás.

Tovább olvasom »