Facebook hozzászólás
494

Csirke cacciatore édesburgonyával

Az olasz cacciatore (ejtsd: kaccsatóre) magyarul annyit tesz: vadász. Tehát a csirke cacciatore valójában egy vadász módra készült étel, általánosságban elmondhatjuk róla, hogy a hagyma, a zöldségek, a vörös bor és a paradicsom alapvető hozzávalója az ételnek.

Hozzávalók 4-5 főre:

Csirke cacciatore, Kép: Hajós Ágnes
Kép: Hajós Ágnes

4 nagy, egész csirkecomb a forgóknál kettévágva
3 gerezd fokhagyma
4 szelet bacon
1 nagy ág rozmaring
8 nagy bazsalikomlevél
1 babérlevél
1 hagyma
2 nagy szál újhagyma a zöldjével együtt
Só, frissen őrölt bors
20 dkg gomba
Fél kg édesburgonya
2,5 dl száraz vörösbor
8 nagy, magos olajbogyó
2 konzerv hámozott paradicsom
1 ek olívaolaj

Elkészítés:

Ehhez az ételhez egy nagy lábasra lesz szükségünk, akkorára, ami a sütőbe is befér.
Egy evőkanál olívaolajat felhevítünk benne, rádobjuk a felcsíkozott bacon-t, pár keverés után mehet hozzá a durvára vágott hagyma és a gombák felszeletelt tönkje is. Pár percig együtt pirítjuk, a végén belenyomjuk a fokhagymát. Ezután sorban a lábasba tesszük a csirkét, az újhagymát, fűszereket, egész gombákat, a tisztított, nagy darabokra vágott édesburgonyát és az olajbogyókat, majd ráöntjük a paradicsomkonzerveket és a bort is.
Megsózzuk, alaposan megborsozzuk, egyet keverünk rajta és betesszük a 180 fokos sütőbe egy órára, fedő nélkül. Kivéve még egyszer ellenőrizzük a sóját, ha kell, pótoljuk. Készíthetünk hozzá plusz köretet is, de elég sok zöldség van benne. Friss, ropogós kenyeret adhatunk mellé.

Kuszkusszal töltött csirkerolád
Finom, variálható, mutatós, nem is túl drága. Egyetlen hibája talán az, hogy nem gyors, de gyakorlottabb háziasszonyoknak nem nagy kihívás, kevésbé gyakorlottak meg bátran szánják rá a időt, mert megéri. Ünnepi asztalra is kiváló.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!