család

anyák napja, család, divat, énidő, gyereknevelés, Tatár Csilla

Tatár Csilla, a multifunkciós édesanya

Krajcsó Judit

Fejős Éva és Tatár Csilla igazi 21. századi, multifunkciós édesanyák, mindketten okosan lavíroznak a családanya és a dolgozó nő szerepek között. Meggyőződésük, hogy úgy tudnak igazán kiteljesedni anyaként, ha mellette kellő énidőt is csempésznek a mindennapokba. Anyák napja közeledtével a régió legnagyobb divatwebshopja, a Fashion Days, arra kérte a két, mindig stílusos sztármamát, hogy tavaszi baba-mama szetteket válogassanak össze, ezzel is inspirálva minden anyát arra, hogy bátran foglalkozzanak saját testük, lelkük felüdítésével is.

Tovább olvasom »
bántalmazás, család, erőszak, honlap, lélek, online zaklatás, segítség

Segítség! Nem mehet ez így tovább!

Krajcsó Judit

A kapcsolati erőszak áldozatainak indított online tanácsadó oldalt az Ökumenikus Segélyszervezet. A honlapon névtelenül juthatnak információhoz az érintettek és hozzátartozóik, valamint a probléma iránt érdeklődők – jelentették be kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Tovább olvasom »
család, egészség, járvány, közösség, megelőzés, védelem, védőoltás

Felnőtt korban is életet menthet

PP-Eletforma

Évente 2-3 millió életet mentenek meg világszerte a védőoltások, mivel 26 különféle betegség ellen nyújtanak védelmet – hívja fel a figyelmet a WHO. Az április 24-én kezdődő Védőoltási Hét kapcsán szakorvosok arra figyelmeztetnek, hogy felnőttkorban is gondolni kell az immunizálásra, többek között a rizikócsoportokba tartozók (HIV-fertőzöttek, krónikus betegek, koraszülöttek, idősek) esetében. A vakcinációval nemcsak magunkat védhetjük, de a családunkat, a környezetünket és a társadalom egészét is.

Tovább olvasom »
anyagköltség, család, építkezés, lakásfelújítás, otthon, pénzbeosztás, tervezés

Így nem lesz rémálom a lakásfelújítás!

PP-Eletforma

Az újév a legtöbb ember számára nagyszabású tervekkel indul. Új fürdőszobáról álmodozunk, vagy arról, hogy a teljes lakást átalakítjuk, de az is lehet, hogy éppen most látjuk elérkezettnek az időt az önálló építkezésre. Egytől egyig szép vágyak, de ahhoz, hogy ne váljanak rémálommá, nagyon körültekintőnek kell lennünk. Az újHÁZ Centrum szakértői segítenek, mire figyeljünk.

Tovább olvasom »
család, munka, munkaerőhiány, nyugdíjas, öregedő társadalom, részmunkaidő, szemléletváltás

Visszamenne dolgozni a nyugdíjasok majd kétharmada

PP-Eletforma

Az állandósuló munkaerőhiány kapcsán az utóbbi időben többször előkerült egy lehetséges megoldásként a nyugdíjasok újbóli foglalkoztatása. Mit szólnak ehhez az érintettek? Visszamennének-e dolgozni? Ha igen, hova, és hogyan? Mit gondol egy mai nyugdíjas a megbecsültségről, a nyugdíjról a munkáról? A Work Force munkaerőkölcsönző- és közvetítő ezekre a kérdésekre kereste a választ több mint 2000 nyugdíjas megkérdezésével.

Tovább olvasom »
család, felmérés, gyász, költségek, pénz, temetés

No, és ki fogja eltemetni a nagyit!?

PP-Eletforma

A magyarok harmada gondolja úgy, hogy teljesen saját magának kellene előteremtenie a temetésének költségeit, 44 százalékuk szerint ez mások, az állam, a hozzátartozók vagy az örökösök dolga – derült ki a 4Life Direct biztosításközvetítő megbízásából készült országos reprezentatív kutatásból.

Tovább olvasom »
apaszerep, család, házasság, meddőség, pszichológia, válság

Adjátok vissza az Apukámat!

Krajcsó Judit

Magyarországon, a meddőnek mondott párok 60%-ánál a férfiak felelőssége állapítható meg. A férfiak speriumszáma az elmúlt 40 év alatt feleződött, közelíti a megtermékenyítésre alkalmatlan szintet. Ennek köze van az apakép hiányához is. Vajon miért került válságba a család, mint az együttélési forma intézménye?

Tovább olvasom »
család, családmodell, gyerekvállalás, meddőség, párkapcsolat, válás

Tényleg a mozaikcsalád lesz a trendi?

Krajcsó Judit

Véget ért a házasság hete a szinglik, minglik, élettársi kapcsolatban élők, elváltak, özvegyek és házasok számára egyaránt. Ezen a héten is többször felmerült a kérdés, igaz, hogy a házasságot sok helyen már nem a szeretet, hanem a rezsiköltség, vagy éppen a  vagyon tartja össze…?

Tovább olvasom »
család, divat, öltözködés, stílus, szingli, ünnep, Valentin nap

Ünnepi divattippek, nemcsak szerelmeseknek

Krajcsó Judit

A tél utolsó ünnepnapja nem csupán a szerelmeseké! A hazai divatbloggerek szerint a Valentin-nap minden nőnek szuper alkalom arra, hogy a szokásostól kicsit eltérő öltözetben tündököljön. Tippjeik következnek most szingliknek, párkapcsolatban élőknek és családanyáknak.

Tovább olvasom »
család, felmérés, idősek, öregkor, orvosi ellátás, temetkezés

Ne féljen mama, nem küldjük otthonba!

Krajcsó Judit

Százból mindössze négy magyar tervezi, hogy idősek otthonában helyezi el hozzátartozóját, ugyanakkor a megkérdezettek fele lehetségesnek tartja, hogy neki majd otthonba kell költöznie – derült ki a 4Life Direct biztosításközvetítő megbízásából készült közvélemény-kutatásból, amelynek eredményét a napokban juttatták el az MTI-hez.

Tovább olvasom »
család, házimunka, munkamegosztás, otthon, sport, szabadidő, takarítás

Ehhez is kell a férfi, valljuk be őszintén!

Krajcsó Judit

A nők által leggyakrabban végzett feladatok a főzés és a mosogatás, az urak pedig a bevásárlást vállalják legtöbbször magukra. Az ablakpucolás iránti utálat általánosnak bizonyult. Családonként eltérnek a vélemények arról, hogy mikortól kell a gyereknek is besegíteni a házimunkába, vannak akik csak büntetésként adnak feladatot a kicsiknek – derült ki a Rendi friss kutatásából.

Tovább olvasom »
család, konyha, otthonfozok.hu, recept, reformkonyha, robotgép, sztárszakács

Heni mindenre kész!

László Márta

Soha nem nyertem még semmit! Így kiáltott fel Juhász-Váczi Heni, amikor felhívtam, hogy Övé a háziasszonyok álma, egy KichenAid robotgép! Rengeteg, jobbnál jobb receptet töltött föl az otthonfozok.hu oldalunkra, és amiből kiderült, olvasóink ugyan szeretik a klasszikus magyar konyhát, de imádják a reform megoldásokat is! 

Tovább olvasom »
anya, bizalom, biztonság, család, csecsemő, inkubátor, magány, ölelés

Nehéz élete lesz Karácsonyi Zéténynek

Krajcsó Judit

Karácsonyi Zéténynek hívják. Szenteste találtak rá a miskolci kórház előtt kihelyezett inkubátorban.  A pszichológus szerint egész életét meghatározó traumát élhet át, elszakítva a világtól, az anyjától, az érintésektől, hangoktól, szavaktól, miként hasonló sorsú társai.

Tovább olvasom »
2017, család, kívánság, köszöntő, otthon, szilveszter, újév

Csendes pohárköszöntő újév reggelén

Krajcsó Judit

Úgy fogom szemlélni ezt az új évet, mintha a következő 365 nap most peregne le először a szemem előtt – meglepetéssel és csodával fogom nézni a körülöttem lévőket, örömmel fedezve fel, hogy mellettem vannak, s megosztozunk a szeretet nevű valamin, amiről ugyan sokat beszélünk, de kevésbé értjük…Ezzel a szép Coelho idézettel és egy gyönyörű Kányádi verssel kívánjuk, hogy mindenkinek teljesüljön a kívánsága!

Tovább olvasom »
család, előadás, hátrányos helyzetű családok, jótékonyság, színész

Együtt kerek a világ!

Krajcsó Judit

Ivancsics Ilona nagy boldogságára idén ismét teljes lesz az ünnep, mert Londonban dolgozó fia is hazatér, de a szűk családon kívül rokonokkal, barátokkal, régi kollégákkal is találkozik, sőt a Szomszédok sorozat alkotóival is ünnepel. December 27-én pedig a tíz éves társulata, az Ivancsics Ilona és Színtársai alkotóműhely szentendrei játszóhelyén jótékonysági előadást tart a Dunakanyar hátrányos helyzetű családjainak.

Tovább olvasom »
alkohol, bűnmegelőzés, család, drog, kampány

Azt kívánom, apa ne legyen többé részeg!

Krajcsó Judit

Egyetlen kislány kívánsága miatt fagyoskodott majd százötven önkéntes az eddigi legnagyobb drogmegelőző tájékoztató megmozdulás részeként. Az önkéntesek úgy gondolták, hogy minden gyermek megérdemli, hogy a szüleikkel közös karácsonyi időszak józanul teljen. Az akcióval huszonnégyezer embernek adták át személyesen az Igazságot a drogokról.

Tovább olvasom »
család, felmérés, gyerekjáték, karácsony, pénz, társasjátők, télapó, vásárlás

Apu, vedd meg! Idén ezek a legnépszerűbb gyerekjátékok!

PP-Eletforma

Átlagosan 7550 forintért kerül a gyermekeknek szánt ajándék a kosárba karácsonykor. A vásárlási roham a Black Friday és Mikulás között, valamint a szentestét megelőző héten van – a REGIO JÁTÉK eladási statisztikái szerint. Vajon melyek az idei toplistás játékok? Meglepetés, hogy van közöttük olyan is, amivel még a szülők is szívesen játszottak valaha. Talán még ma is…?

Tovább olvasom »
család, karácsony, mézeskalács, otthon, sütés, sztárok

Ábel Anita megint kisütött valamit!

Krajcsó Judit

Igaz, hogy még csak november van, Ábel Anita és Mádai Vivi már apró előkészületekkel hangolódnak a karácsonyra. A két sztár, akik a TV2 Drágám, add az életed című műsorában találkoztak, ezúttal együtt sütöttek mézeskalácsot Fűszeres Eszter gasztroblogger egyedi egészséges receptje alapján.

Tovább olvasom »
Bagdy Emőke, család, egészség, gyerek, iskola, lélke, relax, stressz, testnevelés

Kell egy kis relax a suliban is! Például így!

Krajcsó Judit

Szorongást csökkentő alternatív mozgásformákra lenne szükség a testnevelés órákon, hogy ezzel is csökkentsék a gyermekek mindennapi lelki terheit. A jelenlegi iskolarendszer szerkezete azonban még nem elég rugalmas, és sajnos sokszor a szülők alaptalan félelmei is akadályozzák a diákok lelki egészségének megőrzését.

Tovább olvasom »
család, gyereknevelés, pályázat, szülő, tréning

Éjfélig van esélyed!

László Márta

Hétfő éjfélig jelentkezhetnek a gyermeket nevelők arra az ingyenes szülői kommunikációs tréningre, melyet országszerte négy helyszínen rendez meg az Imami Egyesület. A gyermekvállalás ösztönzése össztársadalmi érdek. Az elmúlt években számos olyan intézkedés született, ami a kívánt gyermekek megszületését támogatja, gondoljunk csak a családi adókedvezményre, a CSOK-ra, vagy éppen az ingyenes gyermekétkeztetés kibővítésére!

Tovább olvasom »
család, gazdálkodás, gyerek, pénzügy, szülő, társasjáték

50 éve gazdálkodunk okosan!

PP-Eletforma

Csupán minden második szülő beszél 18 éven aluli gyermekével alkalomszerűen a pénzügyekről, és minden harmadik családban bevett szokás a zsebpénz – a 14 év alattiak leggyakrabban 500-1000 Ft-ból, az idősebbek 2-5000 Ft-ból gazdálkodhatnak havonta. A REGIO JÁTÉK megbízásából az NRC által készített reprezentatív kutatásból az is kiderül, hogy a legtöbb helyen nem nyitnak bankszámlát a gyerekeknek. A most 50 éves Gazdálkodj okosan! társasjátékot a szülők többsége a gyakorlati tapasztalatszerzés és a játékos tanítás miatt tartja hasznosnak.

Tovább olvasom »
apa, család, halak, kislány, Nickleodeon, program, sorozat, sztár, Tropicarium

Igazi cukorfalat Sipos Tomi kislánya! Láttad már?

Krajcsó Judit

Alaposan megváltozott Sipos Tomi élete, amióta megszületett első gyermeke, a most 3 éves Emma. A zenész korábban motorozással, főzéssel, vagy baráti társaságban lazult, most azonban a legtöbb szabadidejét családjával tölti és gyakran szervez apa-lánya napokat is kislányával. Emma nagyon élvezi az apukájával töltött időt, aki igyekszik minél érdekesebb programokra vinni óvodás lányát.

Tovább olvasom »
apa, család, gondoskodás, gyereknevelés, szabadidő, szeretet, vásárlás

Már az apák sem olyanok, mint régen!

Krajcsó Judit

Napjaink modern családjaiban az apák már nem tekintély, hanem szeretetelven működnek és párjukkal közösen hozzák meg a gyermekneveléssel kapcsolatos döntéseket. Az Apa Magazin felmérése azt a tendenciát is megerősítette, hogy egyre több családban a férfiak maradnak otthon a gyerekekkel.

Tovább olvasom »
abortusz, babavárás, család, fogamzásgátlás, nőgyógyász

Vele meztelenül is fesztelenül beszélhetünk…

PP-Eletforma

Magyarországon 2015-ben 100 élve születésre 34 terhesség-megszakítás jutott. Megdöbbentő és elgondolkodtató arány ez, amelyen kellő felelősségtudattal és következetességgel sokat lehet javítani. Erre hívja fel a figyelmet a tudatos családtervezésért és tartós párkapcsolatokért kampányoló Ragaszkodj hozzá! kezdeményezés is.

Tovább olvasom »
család, iskola, kamaszok, program, szépségápolás, szexuális felvilágosítás

Beavató suli – gátlásos tini lányoknak

Krajcsó Judit

Óriási az érdeklődés arra az idén indult edukációs programra, amelynek fő témája a kamaszkorban bekövetkező változások, beleértve a nővé válást és az ebben a korban jelentkező bőrproblémákat. A 12-13 éves lányok számára kidolgozott Manna Suli tavasszal indult, két hónap alatt 120 iskoláshoz jutott el.

Tovább olvasom »
biológia, család, felmérés, gyerek, játék, tudomány, vásárlás

Hihetetlen, de most ezek a legmenőbb gyerekjátékok

Krajcsó Judit

A közkedvelt Activity és a Gazdálkodj okosan társasjátékok mellett a legtöbb magyar szülő olyan játékokat vásárol, ami hozzájárul a gyermek szellemi fejlődéséhez, és ami a természettudományokhoz kapcsolódik. Egy friss felmérésből az is kiderül, hogy a 14 éven aluliak a biológia és a földrajz iránt érdeklődnek leginkább.

Tovább olvasom »
család, figyelmesség, idézetek, köszöntés, nagyszülők, világnap

Csók, Nagyik! Ez a Ti napotok!

Krajcsó Judit

Ma van a Nagyszülők Világnapja, melyet a világ számos országában szeptember első vasárnapján ünnepelnek. A világnap célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét az idős emberek – köztük saját nagyszüleik – megbecsülésének fontosságára, a generációk közti együttműködés jelentőségére. Ebből az alkalomból kedveskedünk most mi is, egy idézetcsokorral.

Tovább olvasom »
augusztus, család, iskolakezdés, költségek, kutatás, pénz, tanszerek

Nyisd ki a bukszád! Ennyibe kerül az iskolakezdés!

Krajcsó Judit

Az iskolakezdéshez kapcsolódó vásárlások alkalmával egy család egy gyermekre átlagosan 10 és 20 ezer forint közötti összeget költ el a nyáron. Ha új iskolatáskára is szükség van, ez akár duplájára is nőhet – derült ki a REGIO JÁTÉK friss felméréséből.Gyanítjuk, hogy ennél is többet kell költeni…

Tovább olvasom »
anyatej, család, csecsemő, pénz, rendelet, szoptatás, világnap

Pénzért adom, ingyen kapod! Mi az?

Krajcsó Judit

Augusztus elseje az anyatejes táplálás, a szoptatás világnapja. Ebből az alkalomból tartott sajtótájékoztatón örömteli hírt kaptak azok, akik a gyűjtőállomásokon leadják a felesleges anyatejet. Mintegy másfélszeresére emelik az érte kapott juttatást.

Tovább olvasom »
család, felügyelet, internet, konfliktus, közösségi oldalak, kutatás, online, számítógép, veszélyek

Az már nagyon ciki, mikor anyád is bejelöl!

Krajcsó Judit

Képzeld, ez a büdös kölök nem jelölt vissza! Neked ismerősöd? Nézd már meg, mit művel ott fent – kérte tőlem napokban a húgom, aki aggódik a közösségi oldalon ügyködő gyereke miatt. Egy kutatás is megerősítette, hogy komoly családi veszekedések okozója az internet. Nálatok mi a helyzet?

Tovább olvasom »
család, diákmunka, gyerek, nyár, nyaralás, szünidő, tábor, vakáció

Ezek a gyerektáborok idén a legmenőbbek!

Krajcsó Judit

Pár nap múlva kezdődik a vakáció, a szülők pedig törhetik a fejüket, milyen tábort válasszanak a gyereküknek. Az idén a multitáborok, a katonai táborok és a kalandtáborok a legkeresettebbek a taborfigyelo.hu oldal szerint. Vajon mennyire mélyen kell mindezekért a pénztárcába nyúlni?

Tovább olvasom »
Class Utas, család, énekes, gyereknevelés, Pásztor Anna, sztár, zene

Ez egy olyan cirkusz, amin csak nevetni lehet!

Krajcsó Judit

Az Anna and the Barbies 11 éves pályafutása alatt a hazai könnyűzenei élet egyik legmeghatározóbb csapatává vált. Énekesük, Pásztor Anna a Class Utasban többek között arról is mesélt Garami Gábornak, mi motiválja őt a színpadon és azt is elmondta, hogy tud kislánya születése után néhány hónappal is bombaformában tombolni a színpadon.

Tovább olvasom »
család, duna, hajóút, kirándulás, nyári program

Horgonyt fel!

PP-Eletforma

Minden szülő tudja, hogy a vakációnak kétszer lehet örülni, egyszer, amikor elkezdődik, s egyszer, amikor véget ér. Amikor már túl vannak a srácok a családi nyaraláson, az összes táboron, akkor jön az ötletelés, mit csináljon a család, hogy a gyerekek ne csak a tableteket, az okostelefonokat nyomkodják. Íme, egy remek ötlet, irány a Duna!  

Tovább olvasom »
család, iskola, korrepetálás, pályaválasztás, siker, szülő, tanulás

Mennyit és hogyan tanuljunk a gyerekkel?

PP-Eletforma

Sikerközpontú, modern világunkban szinte követelmény, hogy a gyerek tanuljon minél jobban, hozzon jó vagy kiváló jegyeket, fejlődjön folyamatosan, illetve, ha lehet, akkor iskolán kívül is érjen el jó eredményeket.Sok szülőben felmerül a kérdés: „Tanuljunk együtt a gyerekkel annak érdekében, hogy jó vagy még jobb tanuló legyen?”

Tovább olvasom »
család, genetika, megelőzés, trombózis, véralvadás

Örökölhető-e a trombózishajlam?

PP-Eletforma

Az érrendszert érintő problémák vezető betegségeknek számítanak a magyar lakosság körében, ennek ellenére a legtöbben nem veszik elég komolyan az esetleges rizikótényezőket. Ennek oka többek között az, hogy nem is sejtik, hogy az olyan veszélyes betegség, mint pl. a trombózis, sokkal gyakrabban alakul ki, ha a családban előfordult már.

Tovább olvasom »
Class FM, család, rádió, síelés, téli sport, Vágó Piros

Vágó Piros imádja a tavaszi havat

László Márta

Végérvényesen megérkezett a tavasz, a téli sportok szerelmesei azonban továbbra is hódolhatnak szenvedélyüknek a környék síterepein. Vágó Piros szinte minden évben elutazik síelni családjával, legutóbb a festői szépségű Salzburgi régiót látogatták meg. Hazatérve a Class FM sztárja elmesélte, milyen újdonságokkal találkoztak az osztrák síparadicsomban, és mikor kezdődött a tél iránti rajongása.

 

Tovább olvasom »
család, gyermekbarát, kritika, turizmus, vendég

Srácok, étteremkritikus kerestetik!

László Márta

Évente ötmillió éjszakát töltenek a turisták a Balaton partján, és egyre több a családos vendég – legalább is ezt mutatják a KSH adatai. A szakemberek szerint ez a legfontosabb érv, hogy több gyerekbarát hely várja őket – állítják sajtóközleményükben egy új akció szervezői. Hogy milyennek is kellene lennie egy gyerekbarát étteremnek, múzeumnak, stb. azt rendszerint a felnőttek döntik el. Most azonban a gyerekek is megfogalmazhatják: szerintük milyen a nekik való étterem,  kiállítóhely, stb. A kritikákért komoly fizetést is kiérdemelhetnek majd a kölyök kritikusok. Sofőrt és egyJaguar F-PACE luxusautót kapnak. Ezzel Jamie Oliver nevével fémjelzett budapesti étterembe is ellátogatnak majd, amelyről a gyerekek szintén megfogalmazhatják véleményüket.

Tovább olvasom »
család, környezetvédelem, nő, siker, sors, üzlet

Egy asszony sikere

PP-Eletforma

Minden nő szeretne sikeres lenni – valamiben! Van, aki a munkájáért rajong, van, aki a gyerekeiért, van, aki teljesen a művészetekben merül el, és van, aki egyszerre mindenben! Még ma sem kap egy nő Magyarországon ugyanannyi pénzt a munkájáért, mint egy férfi. Hát még, ha vezető! Most egy olyan hölgyet mutatunk be, aki szívós, kitartó munkával sikeres nő lett, és szeretné bizonyítani: nehéz, de érdemes példáját követni.   

Tovább olvasom »
család, film, mozi, Nickelodeon, szórakoztatás

Ma indul a családi mókusőrület!

Krajcsó Judit

Szinte hihetetlen de már 55 éves a csipet mókuscsapat, akik Alvinnal együtt már generációkat szórakoztatnak vicces történeteikkel és fülbemászó dalaikkal. Ma visszatérnek a Nickelodeon képernyőjére, és minden hétköznap 18:00-tól segítik elűzni a téli depis hangulatot.

Tovább olvasom »
állóképesség, család, diákok, egészséges életmód, felmérés, iskolai testnevelés, mozgás, sport

Törzsemelésből egyes – kritikus a bizonyítvány!

Krajcsó Judit

A magyar diákok negyede túlsúlyos vagy elhízott és az állóképességi szintjük lehangoló – állapította meg egy, a diákok fittségi állapotát vizsgáló felmérés. A gyerekek a leggyengébben a törzsemelés és az ingafutás tesztben, míg a legjobban a kézi szorítóerő mérésben és a hasizom tesztben teljesítettek.

Tovább olvasom »
bűvészet, család, életkor, show, szórakoztatás

Hogyan lesz 1 ezresből 20 ezres? Megnézheted!

Krajcsó Judit

A családdal való együtt töltött idő kincs. A rohanó világunkban egyre kevesebb idő jut egymásra, ezért olyan szórakozási formát kell találni, ami kicsiknek és nagyoknak is egyaránt élvezetes. Egyik ilyen műfaj a bűvészet, ami minden korosztályt ámulatba tud ejteni. Magyarország legjobb bűvészei márciusban összeállnak egy nagyszabású bűvész showra, ahol az egész család számára garantált a szórakozás.

Tovább olvasom »