bőrrák

bőrrák, D vitamin, leégés, melanoma, napozás

4 életveszélyes tévhit a napozásról

PP-Eletforma

Tényleg büntetlenül süttethetjük magunkat délelőtt 11 és délután 15 óra között? Csak az kerülhet bajba, aki leég? Milyen fényvédőt érdemes használni? A HáziPatika.com Te mindent beveszel? egészségügyi tévhitekkel foglalkozó sorozatának új cikkében szakértők segítségével jár utána a napozással kapcsolatos tévedéseknek.

Tovább olvasom »
árnyék, bőrrák, fényvédők, káros sugárzás, melanoma, napozás, szolárium, védekezés

Csúnyán leéghetsz a kocsidban is!

László Márta

A napsütéses órák számának növekedésével bőrünk is egyre nagyobb terheléssel néz szembe, hiszen a káros sugárzás bőrpírt, leégést, bőröregedést, legrosszabb esetben bőrrákot is okozhat. A szakorvos szerint nem kell teljesen megvonni magunktól a napozást, de van néhány szempont, amely betartásával elkerülhetjük a kellemetlenségeket!

Tovább olvasom »
bor, bőrrák, kampány, megelőzés, napozás, tanácsadás

Ne vidd a vásárra!

PP-Eletforma

Az európaiak csupán 14%-a tartja be a fényvédelmi szabályokat annak ellenére, hogy 91% ismeri a lehetséges veszélyeket. Az Euromelanoma, mely a kontinens vezető bőrrák megelőzésére létrejött szervezete, széles körű kampányt indított a fényvédelmi szokások megváltoztatásáért. A Csak egy bőröd van című akció célja, hogy felhívja a figyelmet a napsugárzás lehetséges veszélyeire és tudatosítsa, hogy mit tehetünk bőrük megóvása érdekében.

 

Tovább olvasom »
bőrrák, napozás, strandszezon

Már most tegyünk a nyári barnaságért!

PP-Eletforma

A napos órák számának növekedésével egyre több időt töltünk a szabadban, alig várjuk az igazi strandidő beköszöntét. Ahhoz azonban, hogy nyugodtan és biztonságosan élvezhessük a vízparti sütkérezést, már most érdemes felkészíteni a bőrünket a nyári nap erős sugaraira.

Tovább olvasom »
bőrrák, melanoma, napozás ártalmai, szolárium, uv

Bőrünk nem felejt! Így bosszul meg minden napsugarat!

PP-Eletforma

Egyetlen napfényben eltöltött perc sem telik el úgy, hogy azt ne raktározná el legnagyobb kiterjedésű szervünk, a bőrünk. A bőrt ért káros UV-sugarak hatása egész életünkön át összeadódik, és akár évek, évtizedek múlva jelentkezik mindennek a káros következménye. A rizikófaktorokra és rendszeres szűrésekre szakember hívja fel a figyelmet.

 

Tovább olvasom »
bőrrák, egészség, napozás

A bőrrák lehetősége elrettent

PP-Eletforma

Már érzékelhető az elmúlt évek felvilágosító kampányainak pozitív hatása: a magyar strandolók többsége tart a túlzott napozás okozta bőrráktól, és háromnegyedük tudatosan figyel arra, hogy elkerülje a leégést.

Tovább olvasom »
a-vitamin, bőrrák, megelőzés, melanoma, rák, rosszindulatú bőrrák, vitamin

Csodaszer a rosszindulatú bőrrák, a melanoma ellen

PP-Eletforma

A-vitamin szedésével a legveszélyesebb rosszindulatú bőrdaganat, a melanoma kialakulásának veszélye csökkenthető- állítja egy, a napokban megjelent kutatás. A pontos összefüggés azonban egyelőre nem tisztázott, a szakértők pedig óva intenek a vitamin túlzásba vitt fogyasztásától, mivel az súlyos szövődményeket is okozhat. 

Tovább olvasom »
bor, bőrrák, fényvédelem, nyár, uv

A 3 leggyakoribb bőrrákról és felismeréséről

PP-Eletforma

A nyár vége az egyik legjobb időszak arra, hogy ellenőriztessük bőrünk állapotát, hiszen az UV-sugárzás a pozitívumai mellett sajnos a bőrdaganatok kialakulását is befolyásolja. A három leggyakoribb bőrrák fajtáról és a korai felismerés jelentőségéről dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bőrgyógyásza, kozmetológusa beszélt.  

Tovább olvasom »
anya, bőrrák, napozás, nevelés, szolárium

Az anyák növelhetik gyermekeik bőrrák-kockázatát?

PP-Eletforma

Nézd meg az anyját, … és rájöhetsz, mekkora a lányánál kialakuló melanoma kockázata. Ugyanis az anyák – sok más mellett – a szoláriumozásban is példaként szolgálnak a lányaiknak. Dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bőrgyógyász-kozmetológusa szerint pedig ezzel jelentősen növelik a bőrrák kialakulásának rizikóját.  

Tovább olvasom »
bőrrák, gyógyítás, napfény, orvos, sebészet

A leggyakoribb bőrrák is gyógyítható!

PP-Eletforma

Eredményesen felvehető a harc a bőrrák legsűrűbben előforduló típusával, a bazálsejtes karcinómával egy otthon, a beteg által végezhető, könnyen kivitelezhető és kényelmes terápia segítségével. A rákos sejtekkel a bőr saját immunrendszerének aktiválása útján megküzdő, innovatív módszer önmagában is bizonyítottan magas hatékonyságú a felületes (un. superficiális) bazalióma esetén, de kiválóan alkalmazható sebészeti beavatkozás kiegészítő kezeléseként is.  

Tovább olvasom »
anyajegy, betegség, bőrrák, halálos, önvizsgálat, rák

Halálos ítélet…?

PP-Eletforma

A bőrrák legagresszívebb formáját a melanomát különösen nehéz megfékezni, ha átterjedt egy másik testrészre. Ha azonban kezdeti stádiumában felfedezik jól gyógyítható. Arról, hogyan ismerhető fel az alábbiakban olvashat.

Tovább olvasom »
anyajegy, bor, bőrrák, orvos

Minden változás gyanús!

PP-Eletforma

Egészségünk megőrzéséért felelősek vagyunk, bőrünkön kialakult rosszindulatú elváltozások korai felismerése fontos feladatunk. A gyanút keltő jelekről dr. Vincze Ildikó, az Oxygen Medical bőrgyógyász-kozmetológus szakorvosa beszélt.  

Tovább olvasom »
bőrrák, megelőzés, napfény, rák, uv

A bőrrák fokozott veszélyéről és hatékony kezeléséről

PP-Eletforma

A jó idő beköszöntével bőrünk fokozottabban ki van téve az UV sugárzás káros hatásainak. Ezért aktuálisnak érezzük, hogy felhívjuk a figyelmet egy rendkívül korszerű, kényelmesen alkalmazható eljárásra, amely az esetek döntő többségében a bőr saját immunrendszerét mozgósítva akadályozza meg, hogy bőrrák alakuljon ki az utóbbi évtizedekben robbanásszerű gyorsasággal terjedő bőrelváltozásból, az aktinikus keratózis többségéből. 

Tovább olvasom »