bor

bor, gyógynövény, kozmetikus, megújulás, mélyhámlasztás, tavasz

Amit a mélyhámlasztásról tudnod kell!

László Márta

Már alig várjuk, hogy beköszöntsön a tavasz. A tél végére kiszárad a bőrünk, kipirosodott, náthás orrunkat próbáljuk sminkkel lefedni. Ilyenkor kell egy jó kis mélyhámlasztáshoz fogni, hogy mire tényleg itt a tavasz, megújult bőrrel várhassuk az első napsugarakat!   

Tovább olvasom »
bikavér, bor, borfogyasztás, bortermelés, eger, szekszárd

Eger és Szekszárd összefog a bikavérért

PP-Eletforma

A két borvidék borászai együtt dolgoznak azért, hogy újrapozícionálják ezt a tradicionális magyar bortípust. Idén március 3-án rendezik meg Budapesten az Eger-Szekszárd Bikavér Párbajt, ahol a borászoktól személyesen is megtudhatjuk, hogy mit gondolnak a bikavér jelenéről és jövőjéről.

Tovább olvasom »
bor, csokoládé, Harrer, Holdvölgy, illat, íz, textúra, tokaji

8+1 mennyei páros

László Márta

Krémes, selymes textúra, szemet gyönyörködtető, élénk színek, gyümölcsös ízek, fűszeres illatok, savak és cukrok harmóniája… tokaji borról vagy csokoládéról van szó? Mindkettőről, mégpedig ezúttal együtt! Fedezzük fel együtt a tokaji borok és a csokoládé rengeteg közös vonását. Adjuk át magunkat a komplex színek, illatok, ízek, sőt – mint alábbi cikkünkből kiderül: hangok! – által nyújtott élményeknek. Ajánlunk 8+1 csodás Holdvölgy-Harrer párost, amelyeknek senki sem fog tudni ellenállni!

Tovább olvasom »
bor, Holdvölgy, különlegesség, nagykövet, pohárnok, Pongrácz Péter, Sommelier, Takaj, versenyképesség, világhír

Tokaj nagykövete

PP-Eletforma

Hogyan kerül egy budapesti vendéglátó szakember Dallasba étterem-menedzsmentet tanulni, és miképp lesz belőle egy ötcsillagos londoni luxushotel pohárnoka? Mi a legnagyobb szakmai elismerés, amit egy, a versenyeket tudatosan kerülő sommelier kaphat? És miért elképzelhetetlenek az élet nagy pillanatai − például egy családi vacsora a szeretet ünnepén – tokaji borok nélkül?  Aki mesél magáról és a szakmájáról: Pongrácz Péter, a Michelin-csillagos Costes Downtown étterem pohárnoka.

Tovább olvasom »
bólé, bor, gyümölcs, pezsgő, szilveszter, vodka

Szilveszteri bólé

Kandikó Éva

Ha vendégeket hívunk az év utolsó napján, hogy együtt ünnepeljük az új évet, fel kell készülnünk alkoholos italokkal is, nemcsak finomságokkal. A bólét sokan szeretik, ezt ne hagyjuk ki a kínálatból!

Tovább olvasom »
aszalt szilva, bor, kacsamáj, szűzpecsenye, ünnepi fogás

Töltött szűzpecsenye – tévés főszerkesztő módra

László Márta

Tradíció, hogy ma is rendszeresen találkozom egykori televíziós kollégáimmal, főnökeimmel egy-egy finom ebédre. A most következő ínycsiklandó pecsenyét hajdani főszerkesztőm készítette a tiszteletünkre. Bátran ajánlom – akár karácsonyi menünek is! Látványos, nemes ételkülönlegesség, ráadásul hidegen és melegen is nagyon finom!  

Tovább olvasom »
bor, borleves, tokaji, ünnepi

Karácsonyi borleves

Kandikó Éva

A borleves az ünnepi menü elmaradhatatlan része sok családnál. Bármilyen egyszerű is az elkészítése, mégis sokféle recept forog közkézen. Amit most mutatunk, egy klasszikus verzió.

Tovább olvasom »
ajándék, bor, borfogyasztás, borháló, szakértelem

Így ajándékozzunk bort!

PP-Eletforma

Nem sajnáljuk a pénzt egy-egy palack jó borra, különösen akkor, ha ajándéknak szánjuk. De vajon érdemes-e drága bort vásárolni, ha mi magunk nem igazán értünk hozzá? Ha a megajándékozott borértő ember, a válasz inkább nem: lehet, hogy hasznosabb valamilyen boros kiegészítőt venni. Ha mindenáron bort akarunk adni, forduljunk szakemberhez!

Tovább olvasom »
aszott, bor, borkalauz, gönczi hordó, must, tokaji aszú

A borok királya, a királyok bora

László Márta

Azzal dicsekedhetünk mi, magyarok, hogy e földön terem a világ talán egyik leghíresebb bora. A rendszerváltás után kicsit megfakult fénye, de azóta felnőtt egy új borász nemzedék, és ismét teljes szépségében pompázik a zamatos nedű! Nagyon sokunk ünnepi asztalán ott lesz majd a tokaji, de vajon tudod-e mi az a tokaji aszú?

Tovább olvasom »
alma, bor, csirkemell, fahéj, gyümölcs, karácsony, körte

Csirkemell párolt gyümölcsökkel

Kandikó Éva

Évekig, amíg a gyerekeim kicsik voltak, semmi más nem lehetett a szentestei vacsora, csakis ez a párolt gyümölcsös csirkemell. Egyszerűen imádták. Óriási könnyebbség kisgyerekes családoknál, hogy ezzel nem kell előre készülni, sakkozni az idővel, elég, ha előző nap gondoskodtunk arról, hogy legyen otthon három-négy féle gyümölcs.

Tovább olvasom »
bor, borleves, fahéj, tojás, vanília

Borleves

Kandikó Éva

A borleves tipikusan karácsonyi étel a magyar családok jelentős részénél, olyankor inkább édes borból készül. De hol van az írásban lefektetve, hogy csak az évnek ezen a napján ehetünk borlevest? Készítsük félszáraz, félédes borból, tálaljuk más betéttel, mint az ünnepen, és máris van egy szuperül használható hétvégi levesünk.

Tovább olvasom »
aszalt gyümölcs, bor, forralt bor, narancs, vörösbor

Forralt bor, az idény sztárja

Kandikó Éva

A forralt bort árusító standok megjelenése biztosan jelzi a tél közeledtét, különösen igaz ez karácsonyi vásárok területén megjelenő standokra. Nem kétséges, hogy a hangulat kedvéért meg-megiszik az ember egy pohárkával egy ilyen vásárban, de otthon sem kell nélkülöznünk  forralt bor melengető simogatását. Elkészíteni ugyanis igencsak egyszerű.

Tovább olvasom »
bor, márton nap, új bor

Márton-napi jó tanács: szellőztesd a bort!

Kandikó Éva

Kifejezetten jó évjáratnak ígérkezik a 2016-os a magyar borok választékában. A szokásosnál erősebb savak és magasabb alkoholtartalom jellemzően a nagy testű vörösboroknak tesz majd jót. Jó hír, hogy a Márton-napi libavacsorához passzoló újborok némi szellőztetés után jó társai lesznek a vörös húsú madaraknak. 

Tovább olvasom »
alkohol, bor, borászat, bortermelés, érdekesség, hagyomány

6 érdekesség a borospincék sötét rejtekéből

Krajcsó Judit

Furcsa titkokat rejtenek a borospincék, amikről igazán csak a hozzáértők tudhatnak. Hallottál például az elöregedő, ellustuló borokról? o és arról, hogy milyen károkat okozhat egy apró kenyérmorzsa? Tudod, hogy miért fröcskölik a finom nedűt a pincék falára? Most eláruljuk…

Tovább olvasom »
arcápolás, bor, kozmetika, nap, nyár

Arcpirító nyári emlékek

László Márta

Ősz közepére csupán három dolgot őrzünk a nyárból: az élményeket, a nyaralás képeit a mobilon és a napkár nyomait a bőrünkön. Utóbbit viszont jobb lenne elfelejteni. A nyár legtöbbünk bőrén hagy – nem kívánatos – nyomot pigmentfoltok, szeplők és apró ráncok formájában. Utóbbiért a vízhiány a felelős, melynek csalhatatlan jele a húzódó, feszülő, néhol érdes tapintásún arcbőr. A száraz bőrön – ha nem ápoljuk megfelelően – az apró ráncok elmélyülnek, a bőr gyorsan öregszik.

Tovább olvasom »
bor, gyógytea, Mitiszol Fesztivál, szörp, tapas

Csak tiszta forrásból!

László Márta

Az vagy, amit megiszol – továbbra is ezt hirdeti az idén harmadik alkalommal megrendezendő Mitiszol Fesztivál. Az esemény szervezője, a természethű borokat népszerűsítő Terra Hungarica korábbi rendezvényét, a Borszalont cserélte a Mitiszolra elsősorban azért, hogy a borfanatikusokon túl egy szélesebb közönséggel is megismertesse az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő borkategóriát.

Tovább olvasom »
anyajegyek, bor, ősz, pigmentfoltok

Mikor szükséges az anyajegy eltávolítása?

PP-Eletforma

Az ősz a legideálisabb időszak arra, hogy a bőrgyógyászati viziten ellenőriztessük anyajegyeinket, és ha szükséges, anyajegy eltávolítás is történhet. Dr. Vincze Ildikó, az Oxygen Medical bőrgyógyásza arról beszélt, mikor lehetséges és mikor szükséges a beavatkozás. 

Tovább olvasom »
bor, felmérés, fogyasztás, GfK, háztartás, ízlés, kereskedelem, szokás

Gazdag vagy? Akkor vörösbort és rosét iszol!

PP-Eletforma

A bor népszerű – széles vásárlókörrel rendelkezik Magyarországon. Az otthoni fogyasztás az idei év első felében stabil volt, és ugyan ritkábban, viszont alkalmanként több bort vásároltunk az előző év hasonló időszakához képest. A háztartások átlagosan mintegy 7900 forintot költöttek januártól júniusig. Az értékesítésben legnagyobb súlya a hipermarketeknek és a diszkontoknak van. A GfK háztartások fogyasztását monitorozó adatai szerint a borvásárlás ténye nagyban függ a háztartás jövedelmi szintjétől.

Tovább olvasom »
bor, Dél-Dunántúl, ételkülönlegességek, étterem, gasztronómia, házi, hedonizmus, kézműves, pince, sütemény

Ínyenc kalandozás a Dél-Dunántúlon

László Márta

Eszményi hétvégi programot szervez hedonistáknak a dél-dunántúli régió: három napon át a festői táj sokrétű gasztronómiájának legkiemelkedőbb képviselőinél kóstolhatunk ínycsiklandó, prémium kategóriás ételeket október 2. hétvégéjén! Az érdeklődés már most óriási, ezért az asztalfoglaláshoz regisztrálni kell!

Tovább olvasom »
bor, borkostoló, Holdvölgy, különlegességek, Mád, tokaj

Zétától Zétáig

László Márta

Szeretnék venni valamit a férjem születésnapjára, de ne foglaljon a lakásban túl sok helyet – így fogalmazott egy francia hölgy, amikor szerette volna meglepni valamivel magyar származású párját! Így kezdődött annak a mádi Holdvölgy borászatnak a története, amelyik varázslatos kóstoló estet rendezett a sajtó munkatársainak a napokban. A házaspár először csak egy kis parcella tulajdonosa lett, majd bővítették a területet, és rájöttek a tokajinak nincs párja. Szakemberekkel nekiláttak a borkészítésnek, az újításoknak.    

Tovább olvasom »
bor, haj, napsugár, ózonréteg, szőrtüsző, védelem

Egészséges barnulást!

László Márta

Bőrünket naponta éri fényterhelés, különösen nyaraláskor! A barnulás a bőr természetes védekező reakciója. A nap UV A és UV B sugarainak bőrre gyakorolt hatása függ a bőrtípustól, a sugárzás erősségétől valamint a környezeti tényezőktől – foglalta össze a legfontosabb tudnivalókat Dr. Kriston Renáta, a Hattyú Orvos-Esztétikai Klinika bőrgyógyász-kozmetológusa.  

Tovább olvasom »
bor, eger, Földművelésügyi Minisztéium, könyv, turizmus

Egy könyv, és más semmi?

László Márta

Kétszázkilencven tétel került be a Borkiválóságok könyvének 2016-os, harmadik fehér- és rozéborokat bemutató kötetébe; a Földművelésügyi Minisztérium gondozásában megjelent kiadványt a tárca kiemelt borágazati ügyekért felelős miniszteri biztosa mutatta be hétfőn Egerben.

Tovább olvasom »
bor, Erzsébetliget, gasztronómia, koncert, piknik, Vingardium Borliget

Van új a nap alatt!

László Márta

Vingardium Borliget néven kel életre egy teljesen új szerveződésű borfesztivál az Erzsébetligetben. A hagyományteremtő szándékkal megrendezésre kerülő, nagyszabású Vingardium Borliget elsősorban borfesztivál, de nem a megszokott keretek között, hiszen a helyszín és a színes program-kavalkád családi fesztivállá is varázsolja. Bor, napsütés, koncertek, piknik a fűben, gasztrocsodák, gyerekprogramok – ezt ígéri a VINGARDIUM BORLIGET!

Tovább olvasom »
bor, borkostoló, oktatás, tanévzáró

Tanévzáró búcsúparty – különleges borokkal

Krajcsó Judit

Egy igazi nyári Kerti Partyval búcsúzik a Borkollégium, Magyarország legrégebbi borismereti oktatással foglalkozó felnőttképzési intézménye június 28-án. Szerencsére a minden borkedvelő által ismert, dr. Rohály Gábor alapította iskola csak a Pasaréti úti helyszíntől és az idei tanévtől köszön el!

Tovább olvasom »
bor, kezelés, kollagén, kozmetika, megereszkedés, öregedés

5 tévhit a bőr megereszkedéséről

László Márta

A bőr rugalmasságának elvesztése a harmincas éveinkben kezdődik, ötven felett egyre gyorsabbá válik, de bizonyos módszerekkel visszafordítható. A megereszkedett bőrre vonatkozó tévhiteket Sutka Beáta, az Oxygen Medical Ultherapy szakértője oszlatja el.

Tovább olvasom »
bor, ekcéma, kezelés kiváltó ok

Mumusok: baktériumok, stressz, kozmetika

László Márta

A kiváltó okok és a betegség különböző formáinak megismerése azért fontos, mert az eltérő típusú ekcémák másfajta kezelést igényelnek. Az allergiás bőrbetegségek leggyakoribb változatait dr. Garaczi Edina bőrgyógyász-allergológus, a Budai Allergiaközpont orvosa ismertette.

Tovább olvasom »
bor, Dermatica, gyógykozmetikus, kezelés, pirult arc, rosacea

Mindig pirult az arcod? Sok oka lehet!

PP-Eletforma

Vörös, kipirulásra hajlamos, érzékeny bőr, kitágult erek – a rosacea általános tünetei. Az elsősorban nőket érintő bőrbetegségnek több altípusa is létezik. A következőkben a Nemzeti Rosacea Társaság által meghatározott rosacea típusokat vesszük sorra Peterman Krisztina, a Dermatica gyógykozmetikusának segítségével.

Tovább olvasom »
bor, borászat, Bordeaux, EB, foci, La Cité du Vin, Mád, tokaj

Foci- és bortörténeti esemény egyszerre Bordeaux-ban!

PP-Eletforma

Amikor a magyar labdarúgó válogatott a bordeaux-i Matmut Atlantique stadionban pályára lép holnap este Ausztria ellen a futball Európa-bajnokságon, a világ egyik borkereskedelmi központjaként számon tartott délnyugat-franciaországi város futurisztikus stílusú, új bormúzeuma, a La Cité du Vin különleges borkóstolóval tiszteleg az osztrák és a magyar borkultúra előtt. A sport és bor kapcsolatát egyedi módon hirdető rendezvényen Magyarországot a mádi Holdvölgy borászat képviseli, egy száraz és egy édes tokaji fehérbor-különlegességgel.  

Tovább olvasom »
bemutató, bor, Bujdosó, rozé, újdonság

Katamarán Rozé a sláger

László Márta

Jön a nyár, nincs is jobb, mint a teraszon üldögélve nézzük a naplementét, zenét hallgatunk, és kortyolgatunk egy kellemes rozét. Régebben annyira nem volt kedvelt, de az utóbbi időben egyre többen keresik ezt a borfajtát. A könnyű nyári ételekhez, a salátás baromfis fogásokhoz nagyszerűen illik. Vagy mint említettem: csak úgy magába…  

Tovább olvasom »
arc, bor, kozmetológus szakorvos, napfény, szépségápolás, tavasz

Tavaszi praktikák

PP-Eletforma

Megérkezett a tavasz, itt az ideje, hogy végre  élettelivé varázsoljuk kimerült bőrünket! Az alapos tisztítás, a frissítő arcradírozás, és az üdítő hidratálás mellett a fényvédelemről se feledkezzünk meg. Dr. Kriston Renáta kozmetológus szakorvos elárulja, milyen szépségpraktikákkal járulhatunk hozzá bőrünk tavaszi újjászületéséhez.

Tovább olvasom »
bor, borászat, ízlés, Kovács Borház, nők, szakma, szeretet, szőlő, zamat

Borban az igazság és a nők

PP-Eletforma

Míg az ókorban nem is szolgálhattak fel bort a nők, addig napjainkban már egyre több női borásszal találkozhatunk. Bár a hölgyek biológiailag jobb képességekkel rendelkeznek a borok tesztelése szempontjából, mégis a szakmában jelentős többségben vannak a férfiak. A nemek megoszlásáról és az elmúlt évtizedek változásairól a Kovács Borház borászai, Kovács László és lánya, Kovács Zita beszéltek.

Tovább olvasom »
arcápolás, atka, bor, hormonok, naptej, pattanás, stressz

5 dolog, ami pattanást okozhat

PP-Eletforma

A hormonális változások mellett, több okból is megjelenhetnek időnként az arcon pattanások. De vajon igaz-e, hogy a felnőttkori bőrproblémákat a túl sok csokoládé, stressz, a kozmetikumok, vagy egy bőrön élő élősködő, a bőratka is okozhatja?

Tovább olvasom »
bor, gasztronómia, Gyenesdiás, Íz-lelő, kóstoló, program, szezonnyitás

Kóstold meg Gyenesdiást!

László Márta

Öt helyi vendéglátóhely fogott össze: a tavaszi Nyitott Balaton idején immár második alkalommal invitálják a hagyományos ízekre és kulináris élményekre vágyókat Gyenesdiásra. A Somogyi Zoltán Max helyi gasztroblogger és a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület által szervezett Gyenesi Íz-lelő programon a vendégek maguk választhatják ki, hogy a csak erre a napra készített, italokkal együtt kínált kóstoló menükből melyik két étterem kínálatát ízlelik meg.

Tovább olvasom »
bor, erek, gyulladás, láb, vastagbél

Fájdalmas csomók a lábszáron – mi okozza?

PP-Eletforma

Az alsó végtagok sípcsont felőli oldalán megjelenő, fájdalmas csomók jelzik az erythema nodosum nevű betegséget. A gyakran szemtünetekkel is járó kis ér-gyulladás okairól és kezeléséről dr. Kádár János immunológus, az Immunközpont főorvosa ad felvilágosítást.

Tovább olvasom »
Abasár, bor, Borrendelő, Mária-út, Mátra, olaszrizling, pince, szőlő

Legális dopping az abasári rizling!

László Márta

Megünnepelték Abasáron a rügyfakadást! A Mátrai Borvidék turistacsalogató településén koncertekkel, gyerekprogramokkal buliztak az érdeklődők. A legfontosabb természetesen az ásványokban gazdag olaszrizling volt. A helyi gazdák szerint a remek borban a „periódusos rendszerben még nem szereplő elemek” is fellelhetők. 

Tovább olvasom »
bor, érfalak, étrend, kezelés, napfény, rozácea, vitamin

5 tipp a rozácea kezeléséhez

PP-Eletforma

Az arc középső területein értágulatokkal, esetleg gyulladt csomókkal jelentkező bőrbetegség a rozácea. Dr. Sepa György, az Oxygen Medical érsebésze szerint a kipirulás az erősödő napfény hatására fokozódik, ilyenkor még fontosabb a kezelés.

Tovább olvasom »
Bartók Boulevard, bor, ételek, kultúra, Portugália, tavasz

Portugál csemegecsúcs a Bartók Boulevard-on

PP-Eletforma

Európa legnyugatibb országa kapta idén a meghívást, hogy az összművészeti fesztivál keretében bemutassa kultúráját, elénk varázsolja magával ragadó hangulatát, annak változatos konyhaművészetével együtt. Buda kulturális főutcájának kávézói, éttermei, borbárjai megmutatják a portugál konyha sokszínűségét, hogy milyen a méltán híres salátafaló lisszaboniak és pacalevő portóiak gasztronómiája. 

Tovább olvasom »
bor, ezerjó, félmaraton, főzőverseny, koncert, Mór, program

Tavaszi BORzsongás!

László Márta

Szent György-heti Vigasságokat rendeznek az Ezerjó hazájában, Móron április 23-án és 24-én! Ha szereted a finom borokat, jól forgatod a fakanalat, esetleg kedveled a távfutást, ott a helyed!    

Tovább olvasom »
bor, hotel, kélnyelem, luxus, magyar beszállító, megnyitó, Ritz

Reggelim a Ritzben

László Márta

Megnyílt Budapest, és egyben az ország első Ritz Hotelje, a The Ritz-Carlton. A Belvárosban, az Erzsébet téren, az Adria-palotában lelt otthonra a világ egyik legelegánsabb és legpatinásabb szállodaláncának új tagja. A történelmi épület markáns elemei, mint a külső szobrok vagy a belső kupola, megmaradtak teljes pompájukban, míg a belső terek szőnyegei, függönyei, képei a Duna hűvös színeit, olykor örvényeit tükrözik.       

Tovább olvasom »
bor, Gyöngyös, hétvégi program, kirándulás jelentkezés, Kozárd, Női Klub

Palotába vonulnak a NŐK

László Márta

Kozárdra, a mesebeli kis magyar falucskába és Gyöngyösre invitálja tagjait a Női Klub szombaton. Hagyományt szeretnének teremtetni azzal, hogy közösen kirándulgatnak. Azt remélik, hogy egyre többen érdeklődnek majd programjaik után – szorosabb fűzve barátságukat. Pozsony után most – egyebek közt – a Borpalota ügyvezető igazgatója meghívására kóstolgathatnak a résztvevők és az “új barátnők”! 

Tovább olvasom »
bor, kékoportó, kóstoló, Pécs, portugieser, verseny

Bíbor buli Pécsett!

PP-Eletforma

Szinte minden borfajtának rendeznek versenyeket világszerte, Pécs immár negyedik éve házigazdája a Baranyában rendkívül elterjedt és közkedvelt portugieser (vagy régi nevén kékoportó) nemzetközi versenynek. A Portugieser du Monde-ra szinte minden közép-európai országból érkeznek nevezések és a közönség is megkóstolhatja a legjobbakat április 2-án a Zsolnay Negyedben.

Tovább olvasom »
bor, Bujdosó Pincészet, Dél-Balaton, fortély, főzés, gasztronómia, sonka

Tradicionális sonkafőzés Bujdosó-módra

László Márta

A húsvét az egyik legfontosabb keresztény ünnepünk, amelyhez számos sokszínű hagyomány kapcsolódik, így például a húsvéti sonka elkészítése. A Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet követi a hagyományokat, így nem telhet el a húsvét e tradicionális sonka elkészítése nélkül.

Tovább olvasom »
bor, borászat, Bujdos, csavarzáras palack, dizájn, minőség, palackozás, tavasz

Bujdosóék tavasza

László Márta

dél-balatoni Bujdosó Pincészet termékpalettája az elmúlt hetekben tovább bővült, ráadásul új dizájnra és több boruk esetében csavarzáras palackozásra állnak át.

 

Tovább olvasom »
bor, borászat, eger, rendezvény

Már nem páratlan az Egri Bikavér!

Krajcsó Judit

Március 15-én ünnepélyesen útjára indították az Egri Csillagot, amely az Egri Bikavér fehér párja. A már hagyományos fellövéshez április végén az egri borvidék egy jelentős rendezvénye: az Egri csillag Ünnep is kapcsolódik majd.

Tovább olvasom »
árverés, bor, hordó, palack, tokaj

Kalapács alatt a királyi borok

László Márta

A Tokaji Borlovagrend most Tokaj-hegyalja legjobb termelőinek különleges, és teljesen egyedi borait kínálja megvásárlásra! A máshol elérhetetlen borok hordós tételekben, fél vagy egy gönci hordó mennyiségben, illetve palackozva kerülnek a kalapács alá.

Tovább olvasom »
arc, bor, öregedés, rádiófrekvenciás kezelés, ráncok

Tükröm, tükröm! Meg se szólalj!

PP-Eletforma

Bizonyos kor fölött minden születésnapunkon meglepődünk, mennyit változtunk. A művészek ezeket a jellemző változásokat használják a különböző korú emberek ábrázolásakor. Ezt programozzák be az alkalmazásokba is, melyek megmutatják, milyenek leszünk évek múlva. Dr. Gulyás Tamás orvos-szakértő cikkéből kiderül, hogyan változik arcunk lépésről lépésre, és – ha az idő kerekét nem is állíthatjuk meg – hogyan késleltethetjük a változásokat.

Tovább olvasom »
bor, mandula, pincészet, tavasz, virág

Mandulavirággal hívogató tavasz

PP-Eletforma

Hamarosan itt a tavasz, virágba borul a természet. A Dél-Balatonra ez különösen igaz, ha a mandulafákról van szó. Hagyománnyá vált ugyanis, hogy a környékbeli pincészetek borászai megünneplik a mandulafa kora tavaszi virágzását. A dél-balatoni Pócz Pincészetnél idén is rendhagyó módon várják a tavasz beköszöntét.

Tovább olvasom »
bemutató, bor, illat, íz, sör, VinCE Budapest

Borra Sör az idei VinCE Budapesten

PP-Eletforma

Idén először vesz részt a borászok egyik legnagyobb seregszemléjén a Magyar Sörgyártók Szövetsége. Rendhagyó módon, a március 3-5. közötti VinCE Budapest lesz a Sörszövetség 2016-os, „Sör mi több” eseménysorozatának nyitó helyszíne. Az ötcsillagos Corinthia Budapest Hotelben, olyan kiváló sör és étel párosok mutatkoznak be, amelyek új élményt kínálnak a boros közönségnek is.

Tovább olvasom »