Facebook hozzászólás
1 643

CSEH REMEK

Barna sörben párolt csülök

Jellemzően ünnepi étel, de megállja a helyét egy vasárnapi ebédnél is. Jól illik hozzá a knédli vagy a szalvétagombóc, de egy szelet puha, fehér kenyérrel is vállalható. Cseh szomszédaink kedvence, nem véletlenül!

Barna sörben párolt csülök, Kép: maxkonyhaja.hu
Barna sörben párolt csülök, Kép: maxkonyhaja.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Egy fedeles sütőtálba terítsük el a csülköket, bőrös felével lefelé. Sózzuk, borsozzuk, és hintsük meg a fűszerkeverékkel.
  2. Pucoljuk, meg a zöldségeket, vágjuk nagyobb darabokra, és borítsuk be a csülköt. Öntsük fel a sörrel, fedjük le és 165-170 fokos sütőben, pároljuk 180-200 percet. Egy óra után fordítsuk meg a húst, a zöldségeket igazgassuk bele a sörbe. Az utolsó 20-25 percben vegyük le a tetejét az edényről, és úgy pirítsuk. Sütés után hagyjuk az edényben kihűlni, és langyosan szeleteljük. Jól illik hozzá a hagymás tört burgonya vagy a knédli.

Jó étvágyat kíván hozzá: Somogyi Zoltán Max

Mézes-mustáros füstölt sült csülök Mártinál

Füstölt-mézes-mustáros-sült-csülök, Kép: László-Márta
Kép: László-Márta

Ajándékba kaptam nemrég egy fantasztikus füstölt csülköt. Végre tehát eljött az alkalom, hogy kipróbáljam a lőrinci nagyim nemrég fellelt receptjét. Nem bonyolult, mégis nagyon finom, és olyan illatok terjedtek otthon, hogy még a szomszéd kutyája is feltűnő érdeklődést mutatott az alkotás iránt.  



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!