bacon

bacon, falatkák, popcorn, recept, Sör mi több, sörkorcsolya

Édes malacos popcorn SÖR MI TÖBBÖSEN

László Márta

Nehéz minden meccshez, minden sörözéshez új falatkákat kitalálni. Szerencsére a Sör mi több ismét meghirdette amatőr szakácsoknak sörkorcsolyaversenyét, és reméljük szeptemberben újabb receptekkel bombázhatunk Titeket. Addig is itt egy korábbi finomság, amit kedvcsinálónak kaptunk a sörkedvelőktől! Ők már csak tudják…!  

Tovább olvasom »
aszalt paradicsom, bacon, csirke, csirkemell, feta, spenót, töltött

Fetás, zöldséges töltött csirkemell

Hajós Ágnes

Szerintem a csirkemell a legeslegváltozatosabban variálható húsfélénk. Szaftosabb, mint a pulyka, többen fogyaszthatják, mint a sertést vagy a marhát, egyszóval igazi áldás, ha sokféle csirkemell receptet ismerünk. Remek csirkés receptjeitek számát szaporítjuk ezzel a töltött variációval.

Tovább olvasom »
bacon, brokkoli, gyors vacsora, krémsajt, tészta

Brokkolis-krémsajtos-sonkás tészta

Somogyi Zoltán Max

Jó, ha van az ember tarsolyában néhány életmentően gyors és egyszerű recept, amiből hadiállapotok idején 20 perc alatt vacsorát varázsolhat a családnak. Ez is egy ilyen recept, ha brokkoli nincs is mindig otthon, a munkából hazafelé megvehető, a többi pedig egy átlagos háztartásban általában megtalálható.

Tovább olvasom »
bacon, hagyma, krumpli, szalonna

Nagyszerű köret: szalonnás krumpli

Kandikó Éva

A legjobb dolgok végtelenül egyszerűek, pont úgy, mint ez a köret is. Mégis akkora cuppogás volt, amíg ettük, hogy öröm volt hallgatni. A vasárnapi ebéd fasírt lett, de láttam a családon, hogy nem feltétlenül szeretnének petrezselymes krumplit enni hozzá. De mivel abban mindannyian egyetértünk, hogy a krumplinál jobb étel nincs a földön, arra gondoltam, kicsit megtekerem én ezt a krumpli dolgot…

Tovább olvasom »
bacon, borsó, brokkoli, csirke, őzgerinc forma, zöldborsó

Zöldséges csirkehúsos alagút

Salamon Csilla

Remek módja a húsok elkészítésének, ha bacon köntösbe bújtatjuk őket. Ha őzgerinc formában sütjük, akkor pedig nemcsak finom, hanem látványos étel lesz a végeredmény. Érdemes kikísérletezni azokat a variációkat, amiket a család igazán szeret.

Tovább olvasom »
bacon, hagyma, kukorica, sonka

Kukoricás, sonkás leves

Kandikó Éva

Az angoloknak van egy ételük, a chowder (ejtsd: csóder), ami egy igen tartalmas, sűrű leves, a mi fogalmaink szerint már-már főzelék. Most sonkával és kukoricával próbáljuk ki ezt a laktató fogást.

Tovább olvasom »
bacon, csirke, lilahagyma, quiche

Baconos, lilahagymás quiche

Bartek Kata

Az a jó ebben az ételben, hogy gyakorlatilag bármi hasznosíthatóvá válik vele. Vagyis felhasználom azokat az élelmiszereket, amik a hűtőnkben dekkolnak pár napja. Ha még egy kicsit várnánk a felhasználásukkal valószínűleg már nem lennének jók. Mivel mindig más maradékok vannak, ez az étel egy kicsit mindig más lesz.

Tovább olvasom »
bacon, sértés, szűzérme

Baconbe tekert szűzérme

Kandikó Éva

Szűzérmét nem minden nap készít az ember, mert nem ez a legolcsóbb húsfajta, és ha nagyobb mennyiséget kell főznünk, szűzpecsenyéből igencsak drágán jönnénk ki. De ha tehetjük, használjuk bátran, mert igen nemes húsféleség. Ne klopfoljuk, ne süssük túl!

Tovább olvasom »
bacon, brokkoli, cheddar, felfújt, mustár

Brokkolis, baconös felfújt

Kandikó Éva

Szuper kaja, nemcsak azért, mert finom, hanem mert magában, főételként is fogyasztható, nálunk most rántott csirkemellhez debütált köretként, hidegen is, melegen is isteni. Elkészítése nem macerás, szóval hölgyeim és uraim, engedjék meg, hogy bemutassam a háziasszonyok álmát, a brokkolis, baconös, sajtos felfújtat.

Tovább olvasom »
bacon, frittata, kolbász, sajt, tojás

Frittata, a spanyol rántotta

Kandikó Éva

Ráérős vasárnap reggeleken szívesen sütök frittatát, sőt, előfordul, hogy vacsorára is összeszedek egyet, ha nincs más ötletem, és a családom tagjai nem kerítésszaggatóan éhesek. Azért szeretem a receptet, mert sokféle módon variálható a hűtő tartalmának megfelelően.

Tovább olvasom »
aszalt barack, bacon, csirke, kuszkusz

Kuszkusszal töltött csirkerolád

Kandikó Éva

Komolyan mondom, zseniális étel. Finom, variálható, mutatós, nem is túl drága. Egyetlen hibája talán az, hogy nem gyors, de gyakorlottabb háziasszonyoknak nem nagy kihívás, kevésbé gyakorlottak meg bátran szánják rá a időt, mert megéri. Ünnepi asztalra is kiváló.

Tovább olvasom »
bacon, karácsony, szűzérme, ünnepi

Baconbe tekert szűzérme

Kandikó Éva

Tökéletes ünnepi fogás, nemcsak a szűzérme nemes volta miatt, hanem mert a tálalása is nagyon dekoratív. Ráadásul akár hiszed, akár nem, szinte alig van vele munka. Már csak egy látványos köret kell mellé, és kész az ünnepi vacsora!

Tovább olvasom »
bacon, csicsóka, jeruzsálemi articsóka, krémleves, tejszín

Csicsóka krémleves

Kandikó Éva

Vannak ételek, amelyek – mondjuk ki az igazságot, egyáltalán nem szépek. Ez a leves is azt a tábort erősíti, de az íze nagyon kellemes, diós, a bacon chips remekül illik hozzá. Arról nem beszélve, hogy szuper egészséges, mivel a csicsóka igen előkelő helyet foglal el az egészséges zöldségek listáján.

Tovább olvasom »
bacon, karácsony, kolbász, kolbászhús, szűzpecsenye, ünnep

Kolbászhússal töltött, baconbe csavart szűzérme

Kandikó Éva

Nem tudom, mások konyhájában hogy van ez, nálunk a szűzérme ünnepi étel. És nem elsősorban az ára miatt, bár az sem elhanyagolható.  Az alábbi recept jól variálható, tölthetjük gombával, májas töltelékkel, de el tudom képzelni kuszkuszos-gyümölcsös béléssel is. Elkészítése könnyű, előkészíthető előző nap is, egyszóval ideális ünnepi recept.

Tovább olvasom »
bacon, brokkoli, feltöltés, házias íz, kipróbált recept, krémleves, Niki

Brokkoli krémleves Nikitől

László Márta

Igen talpraesett kis kolléganőnket új kihívások várták, és biztos vagyok benne, hogy meg is valósítja legújabb álmait! Ez az élet rendje. Ettől azonban ugyanaz a kedves barátnőnk marad! Mi sem bizonyítja jobban, mint ez a recept! Ezzel köszönti új rovatunk, az otthonfozok.hu olvasóit! Mi meg azt reméljük, hogy nem felejt el minket, és pályázik sztárszakácsaink közé! Hajrá Niki! Te is hiányzol nekünk!

Tovább olvasom »
bacon, piknik, quiche, tejszín, vaj

Lotharingiai quiche

Kandikó Éva

Az omlós tészta készítésének van néhány szabálya, amit betartva biztosak lehetünk a kitűnő végeredményben. Hideg vaj és hideg kéz kell hozzá, no meg hűtőben való pihentetés. Ennyi az egész. Akkor dolgozunk a legeredményesebben, ha egy késes betétű aprítógépet hívunk segítségül, és addig nyomogatjuk a gombját, míg labdává nem dolgozza a hozzávalókat anélkül, hogy mi a meleg kezünkkel megolvasztanánk a vajat gyúrás közben.

Tovább olvasom »
aszalt szilva, bacon, családi ünnep, karácsony, pulyka, születésnap, ünnepi étel

Pulykakoszorú, az ünnep fénypontja

Kandikó Éva

Felfedezése és kipróbálása óta minden ünnep number one-ja ez a pulykamellből készült étel. Mindegy, hogy karácsony, születésnap vagy házassági évforduló, ez az étel mindig asztalra kerül nálunk, és soha senki nem unja. Variálható aszalt barackkal, karácsony közeledtével akár aszalt áfonya is kerülhet bele, kipróbálhatjátok pulyka helyett csirkével is, de a sok bacont ne hagyjátok el róla!

Tovább olvasom »
bacon, falatozás, fasírt, gasztronómia, vendégség

Kriszti barátnőm ínyenc golyói

László Márta

Olyan ritkán találkozunk, és olyankor olyan jó nagyokat beszélgetni! Arról nem is beszélve, hogy párjaink ilyenkor is velünk dumcsiznak, mert az igazi pasik is szeretik a jó pletyiket. Persze az üzleti élet is a hírekből él… Egyszóval, ha összejövünk, olyan fogásokat találunk, hogy ne kelljen folyton a konyhában ülni, hanem csak egy-egy falatot bekapni… Kriszti fogása is így született!

Tovább olvasom »
bacon, csirkemell, húsétel

Baconos csirkemell őzgerincben

PP-Eletforma

A legjobb receptekkel úgy vagyunk, mint a népmesékkel, szó szerint szájról-szájra terjednek. Ez a finom baconos csirke éppen egyik kedvenc Facebook oldalunkon repkedett, amikor elkaptuk. Természetesen mi is elkészítettünk, és most sütés utáni továbbterjesztésre ajánljuk.

Tovább olvasom »
bacon, Mustáros-baconos karaj, recept

Isteni és gyors Mustáros-baconos karaj

PP-Eletforma

Hozzávalók: 8 szelet kicsontozott karaj, mustár, 3 fej vöröshagyma, 10 dkg húsos bacon, 2 dl tejföl, só, bors. Isteni mustáros, baconos tepsis hús, amelyet rövid idő alatt elkészíthetünk, és a családunknak garantáltan ízleni fog! Próbálja ki!

Tovább olvasom »