babapiskóta

babapiskóta, krémsajt, Philadelphia, tejszín, zselatin

Hamis sajttorta

Kandikó Éva

A sajttorta nagyon finom sütemény, de elkészítése kicsit sem kockázatmentes. Átsül, megreped vajon? Ennél a receptnél tökéletes sajttorta élményt kapunk mindenféle rizikó nélkül. És még sütni sem kell.

Tovább olvasom »
babapiskóta, csokoládé, tejföl, tejszín, tiramisu

Hamis tiramisu torta

Emese Fodor

A tiramisúnak rengeteg változata van, készítik málnával, eperrel, pohárkrémként. Mutatunk egy olyan verziót, ahol a mascarpone helyét a tejföl veszi át. Érdekes megoldás!

Tovább olvasom »
babapiskóta, málna, mascarpone, tiramisu

Málnás tiramisú

Hajós Ágnes

Babapiskótából nagyon sokféle desszert készíthető, a tiramisú a klasszikus babapiskótás édességek közé tartozik. Ha pedig málnával kombináljuk, isteni kombinációt hozhatunk létre.

Tovább olvasom »
babapiskóta, palacsinta, puding

Csodapalacsinta

Emese Fodor

Babapiskótából, palacsintából és háromféle pudingból áll ez a torta, ami látványosan szeletelhető, és igazán meglepő kombináció. Fodor Emese receptje.

Tovább olvasom »
Amaretto, babapiskóta, krémsajt, tejszín, tiramisu, torta

Karamellás tiramisu torta

Györgyi Csánk

A mascarpone alapú krémsajtos, tejszínes krém a világ egyik legfinomabb ételei közé tartozik. Az olaszok nagyon értenek a tiramisu készítéshez, aminek ez a krém az alapja. Csánk Györgyi csodálatosan szép – és biztos nagyon finom – tortát kreált belőle.

Tovább olvasom »
babapiskóta, kandírozott gyümölcs, vanília krém

Diplomata puding

Kandikó Éva

Nem túl ismert desszert, de nem árt megismerkedni vele, mert nagyon egyszerűen elkészíthetjük, az eredmény garantált, a siker bizonyos. Mindenki kitapasztalhatja, milyen gyümölcsöket szeret benne, én javasolnám, hogy a kandírozott narancs héjat feltétlenül tartsuk kéznél!

Tovább olvasom »
babapiskóta, desszert, édesség, olasz, rum, tiramisu

Mindenki kedvence: a tiramisu

Kandikó Éva

Szerintem ha világszintű felmérést készítenének a desszertek népszerűségéről, a tiramisu az első tízben végezne. Nálam mindig van otthon babapiskóta és egy doboz mascarpone vészhelyzet esetére – és ezek a vészhelyzetek elég sokszínűek tudnak ám lenni! -, a tojás úgyse fogy ki sose a hűtőből, úgyhogy nincs akadálya egy jó tiramisunak, a nap bármely szakában legyünk is.

Tovább olvasom »