aroma

alapanyagok, aroma, főzés, illat, párosítás

Ízesíts, akár egy profi – videoval!

Innertaste

Na, most bele fogunk orrolni az ételek ízesítésébe. Egy fogás élvezeti értékét nagyban befolyásolja az alapanyagok aromatikájának párosíthatósága. Az ízlelésünk 80 %-át a szaglásunk teszi ki, és csupán 20 %-ot fogunk fel a nyelvünkön keresztül. Ugye, milyen érdekes?

Tovább olvasom »
aroma, hőmérséklet, íz, kánikula, sör, sörgasztronómus

Hány fokos az igazi?

László Márta

Immár hivatalos: itt a nyár! A Sörszövetség arra számít, hogy a meleg és a foci EB hatására meglódul a sörfogyasztás. A mennyiség mellett a minőségre is oda kell figyelni, ezért nem mindegy, hogy miként tároljuk, és milyen hőmérsékleten fogyasztjuk kedvenc söreinket. Ebben segít a Sörszövetség sörmérsékleti kisokosa. 

Tovább olvasom »
aroma, házilag, mandula, marcipán, természetes gyógymód

Marcipán – profitól – házilag! Na, ezt próbáld ki!

László Márta

Bár az ünnepeknek vége, de már itt is a farsang! Jöhetnek az újabb nyalánkságok! A klasszikus és fantasztikus marcipán ismét a népszerűségi listára került.   Házilag sem bonyolult elkészíteni ezt a nem túl olcsó nyalánkságot – mondja a gyógytornász és a természetes gyógymódok tuti tanácsadója! Higgyetek Csákvári Zsuzsannának, ismerem a konyháját! Kevés hozzávaló kell, és nem is túl nagy fáradtság elkészíteni! Sok sikert!

Tovább olvasom »