arcápolás

arcápolás, bermegújulás, gyógynövény, kozmetikus, mélyhámlasztás, tavasz

Hámlasztani tavasszal is lehet

László Márta

A mélyhámlasztás – különösen a gyógynövényes változat – tavasszal is megújíthatja a fáradt vagy problémás bőrt, mindössze a fényvédelmi szabályokat kell betartani. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikus mestere a speciális eljárás hatékonyságának titkairól beszélt.

Tovább olvasom »
arcápolás, bőrproblémaatt, kollagén, mélyhámlasztás, pattanás, pórusok

Így lehet eltüntetni a pattanások nyomait

Krajcsó Judit

A pattanások nyomainak eltüntetéséhez sokszor hosszadalmas, több alkalomból álló kezeléssorozaton át vezet az út. Az, hogy pontosan mennyi kezelésre is van szükség, attól függ, hogy mélyebb, vagy a bőr síkjából kiemelkedő hegekkel van-e dolgunk, esetleg tág pórusokat vagy fokozott pigmentációt kell-e kezelni.

Tovább olvasom »
arcápolás, kén, kozmetikus, óvatosság, pikkelysömör

Pikkelysömörrel a kozmetikusnál

PP-Eletforma

Gyakran jelennek meg a fejbőrön a pikkelysömör tünetei. Láthatók a hajas fejbőr és a homlok határán, de érinthetik a fülkagyló, a külső hallójárat területét is. A pikkelysömörös bőr kozmetikai kezelése ezért speciális hatóanyagokat és különös gondosságot igényel, de nem nem fertőz!

Tovább olvasom »
arcápolás, bor, kozmetika, nap, nyár

Arcpirító nyári emlékek

László Márta

Ősz közepére csupán három dolgot őrzünk a nyárból: az élményeket, a nyaralás képeit a mobilon és a napkár nyomait a bőrünkön. Utóbbit viszont jobb lenne elfelejteni. A nyár legtöbbünk bőrén hagy – nem kívánatos – nyomot pigmentfoltok, szeplők és apró ráncok formájában. Utóbbiért a vízhiány a felelős, melynek csalhatatlan jele a húzódó, feszülő, néhol érdes tapintásún arcbőr. A száraz bőrön – ha nem ápoljuk megfelelően – az apró ráncok elmélyülnek, a bőr gyorsan öregszik.

Tovább olvasom »
arcápolás, atka, bor, hormonok, naptej, pattanás, stressz

5 dolog, ami pattanást okozhat

PP-Eletforma

A hormonális változások mellett, több okból is megjelenhetnek időnként az arcon pattanások. De vajon igaz-e, hogy a felnőttkori bőrproblémákat a túl sok csokoládé, stressz, a kozmetikumok, vagy egy bőrön élő élősködő, a bőratka is okozhatja?

Tovább olvasom »
arcápolás, arctorna, fényterápuia, megelőzés, öregedés, szarkaláb

Fényevő arc

PP-Eletforma

Az időmúlásával senki sem védheti ki a szépen lassan megjelenő ráncokat. Előbb csak az apró szarkalábakkal, majd az egyre mélyülő barázdákkal kell megküzdenünk, amik kíméletlenül jelzik az idő múlását. Jó hír, hogy nem kell egyből plasztikai sebészhez fordulni, számos megoldás létezik a ráncok megelőzésére és halványítására.

Tovább olvasom »
arcápolás, argánolaj, damaszkuszi rózsa, farsang, natúr kozmetika

Natúr tippek farsangolóknak

PP-Eletforma

Tudtad, hogy idén csak február 9-ig tart a farsangi időszak hivatalosan? Ez az utolsó pillanat, hogy felkészülj az év bulijára, néhány natúr tippel segítünk abban, hogy mindenkinél szebben ragyogj a karneváli forgatagban!

Tovább olvasom »
arcápolás, hidratálás, kozmetikai kezelés, mélyhámlasztás, ősz

Maradj fiatal őszi bőrtréninggel

PP-Eletforma

Az évszakok változásával nemcsak a ruhatárunkat, de a bőrápolásunkat is megújítjuk. Míg nyáron elsősorban a fényvédelemé a főszerep, az ősz inkább a regenerálás időszaka. Ekkor javasolt az intenzívebb bőrkezelések elvégeztetése, illetve a bőr és a test felkészítése a téli időszakra.

Tovább olvasom »
arcápolás, damaszkuszi rózsa, egészség, kozmetika, natúr, testápolás

Felkorbácsolja vágyaidat és fiatalon tart

PP-Eletforma

A rózsa és a testápolás kapcsolata a legtöbbünk fejében az illatosítás valamilyen formáját jelenti, pedig e növény sokkal többre képes. Nem véletlen, hogy 2013-ban, Németországban az év gyógynövényének választották. Lássuk hát a rózsát, mely kívül-belül hat a szervezetünkre, és már natúr kozmetikumként is elérhető!

Tovább olvasom »
arcápolás, kozmetika, nyár vége, ősz eleje, tanács

Az üde arcbőr titka

László Márta

Az elmúlt hetekben a nyári kánikula az arcbőrünket is kicsit megviselte, így fokozott figyelmet érdemel a nyár végi, ősz eleji ápolás is. A megfelelő fényvédelem mellett azonban ne feledkezzünk meg a gondos tisztításról, tonizálásról sem. Ilyenkor, évszakváltás idején pedig még a szokottnál is körültekintőbben érdemes kozmetikumokat választanunk.

Tovább olvasom »
arcápolás, bőrpír, ekcéma, kozmetika, rosacea, smink

Vörösre zöldet!

PP-Eletforma

A vörös, viszkető ekcémás foltok elsősorban a végtagok hajlataiban, tenyéren, talpon, a fülek mögött, szemek körül jelentkeznek. A megfelelő gyógykezelés mellett a betegség tünetei ellen néhány smink trükköt is bevethetünk.

Tovább olvasom »