Facebook hozzászólás
206

Mi a jobb: az elektromos vagy a klasszikus roller?

Összehasonlítjuk a két típust.

Jó eséllyel gyerekként te is a hagyományos rollert hajtottad, de manapság már elektromos robogók is kaphatók a piacon.Talán azt gondolod, túl öreg vagy a rollerhez? Egyáltalán nem! Rengeteg felnőtt közlekedik vele. Mindent elmon-dunk, hogy eldönthesd, melyik a legjobb az te számodra.

A kézi működtetésű roller egy kétkerekű jármű kormánnyal és egy fedélzettel, ahol a lábak kapnak helyet. Az ilyen típusú rollereket úgy lehet meghajtani, hogy az egyik lábunkkal eltoljuk magunkat a talajtól. A rollerekkel könnyebb közlekedni, mint a kerékpárokkal, és rendkívül szórakoztatóak. Vannak gyerekeknek készült robogók, de rengeteg felnőttnek tervezett változatot is találhatunk.

Mi az az elektromos roller?

Kívülről egy elektromos roller nagyon hasonlít egy hagyományos rollerre, de extra funkciókkal rendelkezik. Az elektromos roller akkumulátorról működik, így a sebességet a gázkar segítségével határozzák meg a gyorsításhoz. A végsebesség modelltől függően változhat, de a használónak nincs szüksége lábmunkára. Ha azonban egy e-roller akkumulátora lemerül, nem veztheti tovább a járművet a hagyományos módon.

Az elektromos roller belsejében található alkatrészek miatt általában nagyobb súlyú, mint egy hagyományos robogó. A technológiai fejlődéssel azonban a gyártók új módszereket találnak a könnyebb eszközök létrehozására.

Melyek a roller előnyei?

A roller nagyszerű módja annak, hogy a szabad levegőn légy, különösen akkor, ha a munkád megkívánja, hogy a nap nagy részében íróasztalnál ülj.

Rövidebb utakra, például boltba vagy buszmegállóba menni sokkal gyorsabb vele, mint a gyalogolni. Ha nagy távolságokat kell megtenned, a rollert egyszerűen össze lehet hajtani, és magaddal viheted a tömegközlekedési eszközön.

Emellett a rollerek teljesen környezetbarátak, mivel nem bocsátanak ki káros anyagot. Bár az e-rollerek jobban védik a környezetet, mint a benzinfaló autók, még mindig szükségük van bizonyos mennyiségű energiára a töltésükhöz és a működésükhöz. Rollerrel menni a munkába pedig egyszerű módja a mindennapi testedzésnek.

Mik az elektromos roller előnyei?

Az elektromos rollerek megkönnyítik a munkába járást. Sok városban működnek az e-robogó megosztási rendszerek, mivel egyes kormányok arra ösztönzik az embereket, hogy autóikat elektromos járművekre, például elektromos roller cseréljék.

Az elektromos roller előnyei többek közt a könnyű hordozhatóság. Míg a kerékpárokat leláncolva kint kell hagynunk, az elektromos robogót egyszerűen összecsukhatjuk és magunkkal vihetjük. A rollerekkel szemben az e-rollerek kiváló fékekkel és világítással rendelkeznek, mert sokkal nagyobb sebességgel tudnak haladni. Az e-rollereken általában első és hátsó fékek, valamint gumiabroncsok is, így a közlekedő gyorsabban és jobb stabilabban mellett tud fékezni.

Az e-roller egyik fő előnye a robogóval szemben a sebessége. Míg egy rolleren az ember csak magát tudja hajtani, az e-roller erős motorral rendelkezik, akár 50 km/óra sebesség elérésére is képes – ez kényelmes élménnyé teszi a munkába járást.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!