Facebook hozzászólás
161

3 szuper vízi játék a nyári csapatépítéshez

3 szuper vízi játék a nyári csapatépítéshez

Ha csapatépítésről van szó, bizonyára nincsenek sokan azok, akiknek elsőként egy medence ugrik be, mint a tréning tökéletes helyszíne. Pedig nincs alkalmasabb időpont a csapatépítésre, mint a nyári meleg, amikor mindenki csak arra vágyik, hogy végre kiszabaduljon az irodából egy kicsit. A nagy melegben pedig nem tudunk elképzelni jobb időtöltést, mint a vízijátékok.

Úszógumi verseny

Ehhez a játékhoz a legideálisabb, ha rendelkezésre áll egy óriási merevfalú medence. Osszátok a társaságot két csapatra. Mindkét csapatnak szüksége lesz egy-egy úszógumira és egy-egy hosszú kötélre. A köteleket feszítsétek ki a medence két szemközti vége között és már indulhat is a verseny! A feladat, hogy minden csapatból egy versenyző az úszógumiba bújva, a kötélbe kapaszkodva végighúzza magát a medencén és vissza, majd a következő csapattag jön, és így tovább. A játékot az a csapat nyeri, amelynek először teljesíti az összes játékosa a feladatot.

Hínárcsapda

Az Adj, király, katonát! néven ismert játék vízi változata. A két csapat a kerti medence két végében láncot alkot, majd a kezdő csapat középre küldi egy játékosát, aki azt kiáltja: Hinárcsapda! Ekkor az ellenfél csapatnak meg kell próbálnia átúszni a túloldalra anélkül, hogy a középen álló ember egyet is elkapna közülük. Ha sikerül valakit csapdába ejtenie, annak ott kell maradnia vele középen, kézen fogva. Ez után a másik csapat következik. A játékot az nyeri, aki a legtovább tudja elkerülni a hínárcsapda fogságát.

Területharc

Ehhez a játékhoz – persze létszámtól függően – ugyanolyan jó lehet egy aprócska gyerek medence, mint egy nagy intex medence. Labda, habszivacs úszórúd vagy bármilyen családi webáruházban kapható strandjáték –  a lényeg, hogy minél több jópofa kellék álljon rendelkezésre. Szükség lesz egy kötélre is, amivel a medence közepén kijelölhetjük a határvonalat, ezután indulhat is a dobálózás! A cél az, hogy valamelyik csapat elérje, hogy egy játék se legyen az ő területén. Ehhez bátran ki lehet dolgozni valamilyen stratégiát, ami erősíti a csoportkohéziót.

Gyorsaság, erő vagy stratégia – ezek a játékok mind sikerrel javítják a csoportdinamikát, miközben a játékosok olyan jól szórakoznak, hogy el is feledkeznek arról, hogy csapatépítőn vannak. Eközben arra is alkalmasak, hogy felfrissüljünk a nagy melegben és rengeteg vidám percet okoznak, ezért nem csak munkatársakkal, hanem a családtagokkal is érdemes őket kipróbálni!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!